BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.391,63
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da festival zamanı

İstanbul yeni bir festivale hazırlanıyor. 6 Ağustos'ta başlayacak "İkinci Uluslararası İstanbul Mekan Tiyatro Festivali" için hazırlıklar sürüyor.

Abone ol

21 ülkeden 500 sanatçının katılacağı festivalde oyunlar, aralarında Galata Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı'nın da bulunduğu 7 mekanda sahnelenecek.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen festival ile oyunlar, tarihi mekanlarda ve açık havada sahneleniyor.

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören festival için hazırlıklar sürüyor. Bu yılki teması, "ruh zamanda, beden mekanda devinir" olan festivale, aralarında Filistin, Bosna Hersek, Danimarka, Arnavutluk, İsveç ve Suriye'nin de bulunduğu 21 ülkeden 25 tiyatro topluluğu katılacak.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilecek açılış ile 6 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan etkinlik kapsamında oyunlar, 7 mekanda ücretsiz sahnelenecek.

Festival Proje Sorumlusu Nurullah Tuncer, "Yerebatan Sarnıcı, Açıkhava Tiyatrosu, Rumeli Hisarı, Ihlamur Kasrı, Galata Köprüsü, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı'nı da bu mekanların içinde sayıyoruz." diye konuştu.

Tiyatro meraklıları, sezonunun kapalı olduğu bugünlerde, oyun seyretme ayrıcalığını 16 Ağustos Salı gününe kadar yaşayacak. Etkinlik, Galata Köprüsü'nde düzenlenecek kapanış gösterisi ile sona erecek.

Kaynak: www.trt.net.tr

ani