BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da emniyet alarmda 98 canlı bomba aranıyor

İSTANBUL'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne dün saldırı yapılmıştı. DHKP-C'li 2 teröristin gerçekleştirdiği saldırıda 2 polis yaralandı. Öldürülen teröristlerin dışında 98 canlı bomba için emniyetin alarmda olduğu belirtildi.

Abone ol

İSTANBUL Bayrampaşa Vatan Mahallesi’nde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C Kapısı önünde çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında iki kadın terörist tarafından el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı.

Atılan el bombası patlamazken görevli polisler, teröristlere karşılık verdi. Saldırıda bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Kısa süreli çatışmanın ardından, iki saldırgan araçla olay yerinden kaçtı.



TESLİM OL ÇAĞRULARINA SİLAHLA KARŞILIK VERDİLER

Bunun üzerine, bölgeye polis helikopterinin yanı sıra, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, teröristlerin Gazi Sokak’taki bir apartmana saklandığı tespit edildi. Apartman, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kuşatıldı. İki saldırgan polislere ateş etmeyi sürdürürken, el bombası da attılar. Kadın teröristlerden birinin ilk saldırıda yaralandığı öğrenilirken, saldırganların ‘teslim ol’ çağrılarına silahla karşılık vermesi üzerine Özel Harekat polisleri içeriye girdi. Operasyonda, 2 kadın terörist etkisiz hale getirildi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE KENDİNİ PATLATACAKTI 

Saldırganlardan Çiğdem Yakşi’nin Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na yönelik intihar saldırısı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı. Yakşi’nin 2012’de cezaevine girdiği ve üç ay önce de serbest kaldığı belirtildi.

BEYAZ OTOMOBİL HER YERDE ARANIYOR 

Vatan gazetesinin haberine göre, saldırının ardından polis Bayrampaşa ve Gazi Mahallesi bölgesinde bir çok yere operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisinin yaptığı incelemede saldırıdan önce Gazi Mahallesi’nden çıkan 34 UV 57.. plakalı bir Jetta otomobilin de polise yönelik saldırı hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldı. Otomobilin saldırı sırasında da Bayrampaşa bölgesinde olduğu tespit edildi. Son olarak 12.30 sıralarında Okmeydanı’nda kameralara takılan otomobilin buradan TEM’e bağlandığı tespit edildi. Polis ikinci bir saldırı planı üzerinde daha duruyor. Beyaz otomobil her yerde aranıyor.

CANLI BOMBALARIN ALTISI ÖLDÜ, 98'İ ARANIYOR 

DHKP/C’nin canlı bomba listesinde bulunup dün Bayrampaşa’daki saldırı sonrasında öldürülen Berna Yılmaz ile Çiğdem Yakşi’nin dışında 98 canlı bomba için emniyetin alarmda olduğu belirtildi.
 
MİT Müsteşarlığı, 11 Ocak 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği resmi yazıyla, DHKP-C’yle bağlantısı olduğunu tespit ettiği 104 kişinin fotoğrafları ve isimlerini bildirdi.

CUMHURİYET SAVCISINI ŞEHİT ETMİŞLERDİ

Listede bulunan Ecevit Şanlı 30 Ocak 2013 tarihinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyı düzenleyen canlı bombaydı. Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol da 1 Nisan 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettikten sonra çıkan çatışmada öldürüldü. 2 Nisan 2014 tarihinde ise listede bulunan Elif Sultan Kalsen İstanbul Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyeti’ne silahla gelip polislere ateş açtıktan sonra öldürüldü. 

14 DHKP-C'Lİ YURT DIŞINDA

Bu 4 saldırganın ölmesiyle listedeki sayı 100’e düştü. Listede bulunan ve dünkü saldırıda öldürülen Berna Yılmaz ve Çiğdem Yakşi ile de arananların sayısı 98’e indi. Listede Çiğdem Yakşi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde eylem yapacağına dair hakkında haberler çıkan Selda Karataş ile 15 Ağustos 2015’te ABD Ankara Konsolosluğu’na saldırı düzenleyip kaçan Hatice Ruken Kılıç da var. Öte yandan eylem yapacağı istihbaratı alınan 14 DHKP-C’linin ise yurt dışında olduğu tahmin ediliyor.