BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Bozkır Avrupa'ya seslendi: O aylarda vize kalkmazsa...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye ile AB arasında 3 yıl önce imzalanan Vize Serbestisiyle ilgil açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Bozkır, düşünce kuruluşu German Marshall Fund’ın Washington’daki merkezinde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozkır, 7 Mart’ta Brüksel’de yapılacak Türkiye-AB zirvesinde enerji ve ekonomik üst düzey işbirliği, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vizelerin Türk vatandaşları için kaldırılması, müzakere fasıllarının açılması ve yasa dışı göç gibi konuların ele alınacağını hatırlattı.

BİZ PARA TALEBİNDE BULUNMADIK

AB’nin Türkiye’ye 3 milyar euro katkı yapacağı konusunun doğru anlaşılması gerektiğini vurgulayan Bozkır, “Türkiye olarak biz AB’den para talebinde bulunmadık ve 3 milyar euro da Türkiye için önemli bir rakam değildir” dedi.

"EKİM, KASIMDA VİZENİN KALKMASI LAZIM"

Türkiye’nin AB ile vizesiz seyahat ve Geri Kabul Anlaşmasını birlikte imzaladığını hatırlatan Bozkır, Türkiye’nin Geri Kabul Anlaşması’nı haziranda yürürlüğe koyacağını söyledi.

Mart ve nisan ayında da Türkiye’nin kendisinden beklentilerini gerçekleştirmiş olacağını ifade eden Bozkır, “Ekim, kasım aylarında da AB’nin vizeyi kaldırma kararını alması lazım. Geri Kabul Anlaşması şayet yürürlüğe girer, ekim kasım aylarında vize kalkmazsa Geri Kabul Anlaşmasının içindeki hükme göre bizim anlaşmayı feshetme hakkımız var. Bu birlikte yürüyen bir ilişki” şeklinde konuştu.