BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da doğalgaz faciası!

Zeytinburnu'nda 4 katlı binanın bodrum katında biri öğrenci 5 Afganlı ölü bulundu.

Abone ol

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde doğalgaz bu kez 5 can aldı! Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan 4 katlı binanın bodrum katında yaşayan Afganistan uyruklu 5 kişinin doğalgaz sobasından zehirlendiği ortaya çıktı. Ölenlerden birinin Türkiye'de eğitim gördüğü diğer dört kişinin ise onu ziyarete geldiği belirtildi.

Afganistan uyruklu biri öğrenci 5 kişi, doğalgaz sobasından sızan gaz nedeniyle hayatını kaybetti.

İŞTE O BEŞ KİŞİ VE GERİYE KALANLAR... TIKLAYIN! 

Olay, Ziya Gökalp Mahallesi 47/5 Sokak'taki 5 katlı binanın bodrum katında meydana geldi.
 
Yakınlarından haber alamadığı için söz konusu adrese giden Afgan uyruklu kişi, uzun uğraşlarına rağmen kapıyı açan olmayınca durumu polise bildirdi.
 
Söz konusu adrese çilingir çağırarak kapıyı açtıran polis ekipleri, evde 5 kişinin cesediyle karşılaştı.
 
Evde duyulan gaz kokusu nedeniyle ölümlerin doğalgaz sobasından sızan gaz nedeniyle gerçekleşmiş olma ihtimali üzerinde duran polis, olay yerine İGDAŞ ekiplerini çağırdı.
 
Hayatını kaybeden 5 kişiden birinin Türkiye'ye üniversite okumak için geldiği, onu ziyarete gelen 4 kişinin ise 2 haftadır Türkiye'de olduğu öğrenildi.

15 GÜN ÖNCE TAŞINDILAR 

Zeytinburnu’nda doğalgaz sızıntısı sonucu hayatını kaybeden 5 Afgan vatandaş ile ilgili açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Mete Ahmet Alparslan, ölenlerin apartmana 15 gün önce taşındığını söyledi. Doğalgaz faciasında hayatını kaybeden Nakibullah, Muhibullah, İneyatullah, Hüdaybirdi ve Şuraşuhap isimli 5 Afgan vatandaştan ikisinin kardeş olduğunu belirten Alparslan, “Muhtar 15 gün önce taşındıklarını söyledi. Ölenlerden bir tanesi üniversite öğrencisi olduğunu öğrendik. 3 tanesi misafir ve iki kişi de kardeş.” şeklinde konuştu. 

Olayın akşam saatlerinde eve gelen başka arkadaşları tarafından ortaya çıktığını belirten Alparslan, “Afgan Türk kardeşlerimizden 5 tanesi içeride doğalgaz sızıntısı sebebiyle rahmetli oldu. Dün akşam saat ikiye kadar oturmuşlar. İkiden sonra arkadaşları ayrılmış. Diğerleri burada kalıyorlar. Saat akşam 18,00 civarında tekrar geliyorlar ve kapıyı çalıyorlar ancak cevap alamıyorlar. Telefonla arıyorlar yine cevap alamıyorlar. Polisi çağırıyorlar ve çilingir eşliğinde içeriye giriyorlar. İçeriden ağır bir doğalgaz kokusu geliyor. Polis geri çekilerek İGDAŞ‘ı arıyor. İçeri girdiklerinde 5 kişinin öldüğünü görüyorlar. Yanma yok, doğalgaz sızıntısı var. Doğalgaz sobası kullanıyorlar. İkisi bir odada ikisi bir odada biri de başka bir odada olmak üzere 5 arkadaş, biri üniversite öğrencisi. 3 tanesini de misafır gelmişler. İkisi kardeş, bunlar Afgan Türklerinden. Zeytinburnu’nda 10 bin Afgan Türkü var. Ölenlerin hepsi erkek olduğunu öğrendik. Öğrencinin biri İzmir’de oturuyor. Ölenlerin isimleri Nakibullah, Muhibullah, İneyatullah, Hüdaybirdi ve Şuraşuhap“ dedi.

İÇ SAVAŞTAN KAÇMIŞLAR 

Afgan Türk Dostluk Konseyi Başkanı Celalettin Sahab, doğalgaz sızıntısından hayatını kaybedenlerin iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelenlerden olduğunu söyledi. Afganistan’daki iç savaştan en çok kendilerinin etkilendiğini belirten Şahab, “Arkadaşları kapıyı çalıyor ama ses seda yok. Sonra bakmışlar başka bir olay var. Emniyete bildirmişler. Arkadaşlar gelip bakmışlar şuan da 5 tane ölü var. 4 tanesi 20- 25 yaş arası. Bir tanesi de İzmir’de okuyan kardeşimiz. Ölenlerden Nakibullah ve Muhibullah iki kardeş, İnayetullah ile Hüdaybirdi de iki kardeş, bunlar Allahın rahmetine kavuştu. Soy isimleri henüz elimizde değil. Fakat Özbek asıllılar. 10 gün önce burayı kiralamışlar. Yasal olarak oturma izinleri var. Yeni gelmişler hatta bir tanesi de geçen hafta buraya gelmiş. Kimse kendi memleketini sıkıntı olmadan bırakmıyor. Afganistan’da savaş var. Eskiden iç savaş vardı. Afganistanlı Türkler olarak ezildik. İç savaşta da Afgan Türkleri olarak sıkıntı yaşıyoruz. Tabiki iç savaştan kaçmışlardır. Kimse anasını babasını sıcak yuvasını bırakıp da kaçmaz.“ şeklinde konuştu.

Zeytinburnu’nda doğalgaz sızıntısı sonucu hayatını kaybeden 5 Afgan vatandaşın cenazeleri apartmandan çıkarıldı. Cesetler otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Yaşamını yitiren Afganların cenazeleri, yapılan ilk araştırmanın ardından tabutlarla cenaze araçlarına taşındı. Ölen Afganların cenazeleri detaylı otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.