BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da cemevine silahlı saldırı düzenlendi!

İSTANBUL Küçükçekmece’de bulunan Alevilerin kutsal mekanlarından biri olan Garip Dede Dergahı ve Cemevi'ne dün silahlı saldırı yapıldı.

Abone ol

İSTANBUL'da dün akşam 21.30 civarında Küçükçekmece Garip Dede Cemevi'nin etrafından geçen bir arabadan cemevine 6-7 el ateş açıldı.

Cemevi etrafında 7 adet kuru sıkı olduğu sanılan mermi kovanı ve 1 adet patlatılmamış tabanca mermisi bulundu.

Silahlı saldırının ardından Garip Dede Dergahı'nın Facebook hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:


GARİP DEDE TÜRBESİ VE CEMEVİ

Garip Dede Türbesi, İstanbul, Küçükçekmece ilçesi Fatih mahallesinde Dış kumsal mevkiinde bulunan bir türbedir. Anadolu erenlerinden biri olduğu ve Alevi-Bektaşi inancına göre türbesi Macaristan'da bulunan Gül Baba'nın müsahibi olduğu rivayet edilen Garip Dede'nin, 16. yüzyılda öldüğünde gömüldüğü mezar, 1995 yılında Nurettin Şen'in katkılarıyla türbe haline getirilmiştir. Önce türbeye küçük cemevi eklenmiştir. Ardından Alt kat aşevi, üst katı cemevi olarak yeni bir bina yapılmıştır.

Garip Dede Dergahı, Karacaahmet Dergahı, Şahkulu Sultan Dergahı ve Erikli Baba Dergahı'yla birlikte Alevi Dernekleri Federasyonunu oluşturur. Garip Dede Dergahı diğer üç dergahın aksine, daha önce üzerinde bektaşi tekkesi bulunmayan bir dergahtır.