BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Alman Bakan'dan küstah Türkiye çıkışı...

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Türkiye'yi "Ortadoğu'da terör örgütlerine destek vermekle" itham eden raporu "Türkiye'deki gerçekliğin bir bölümünün keskin ifadelerle ortaya konulması" diye savundu.

Abone ol

Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Alman Dışişleri Bakanlığı ve Hükümet Sözcüsünün mesafe koyarak, yatıştırıcı açıklamalar yaptığı Türkiye'ye ağır suçlamalar yapılan raporu savundu.


RBB Televizyonuna konuşan Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, "raporda Türkiye'yi Ortadoğu'daki radikal dinci grupların merkezi eylem platformu olarak nitelendiren ifadeler için pişmanlık duyacak bir şey olmadığını" söyledi.

PİŞMAN OLACAK BİRŞEY YOK

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "büro hatası" olduğu dile getirilmişti. RBB'nin "pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusuna yanıt veren de Maiziere, "Pişman olacak bir şey yok" dedi.

Alman Bakan, Türkiye'deki gerçekler ve Ankaranın Alman hükümetiyle ilişkilerinin bunun çok ötesinde olduğunu söyledi.


 RAPORDA NE VARDI? NELER SÖYLENMİŞTİ?

Ana muhalefetteki Sol Parti'nin Türkiye hakkında verdiği bir soru önergesine İçişleri Bakanlığı'nca verilen yanıtta, "Ankaranın, özellikle 2011 yılından bu yana yavaş yavaş İslamlaşan iç ve dış politikasının bir sonucu olarak, Türkiye Orta ve Yakındoğu’daki İslamcı gruplar için merkezi eylem platformu haline gelmiştir" ifadesi bulunuyordu.

Alman Dışişleri Bakanlığı, kamuoyuna sızan ifadeleri kabul etmediğini belirterek, rapora mesafe koymuştu. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise, raporun içeriğine girmeden, "Türkiye, bizim görüşümüze göre IŞİD'le mücadelede önemli bir müttefiktir" demişti.