BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da beklenen yağmur ve dolu etkili oldu

İstanbul'da sağanak yağmur bastırdı. İstanbul'da bu akşam başlayan sağanak yağmur geceyarısına doğru kentte etkisini artırdı.

Abone ol

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yerini yağışa bıraktı. Mega kentte art arda çakan şimşekler gökyüzünü adeta aydınlattı. Şimşeklerin ardından yoğun bir şekilde yağmur yağmaya başladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekipleri İstanbul için akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü yağmur ve şimşek uyarısı yapmıştı. Yapılan uyarıların ardından yağmur akşam saatlerinde yer yer etkili olmaya başladı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinden saat 22.33'te alınan görüntülerde yağmurun etkisi böyle görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, itfaiye, İSKİ ve diğer birimler alarma geçti. ilçe belediye başkanlıkları, hava tahmin raporları doğrultusunda AKOM tarafından bilgilendirildi ve uyarıldı.

METEOROLOJİ UYARIYOR

İstanbul'da etkili olmaya başlayan yağışın cumartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşeceği belirtiliyor. Pazar günü güneş yüzünü gösterse de salı günü yağışların  İstanbul'a geri dönmesi ve etkili olması bekleniyor.

AKOM uyardı İstanbul hava durumu dolu var var mı?