BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

AKOM uyardı İstanbul hava durumu dolu var var mı?

İSTANBUL hava durumu erken gelen yağmurla şaşırttı. Meteoroloji sitesinde yayınlanan saatlik İstanbul hava durumunda yağmur görünmüyordu. Cuma günü beklenen yağmur öğleden sonra bastırdı. AKOM uyarı verdi peki dolu yağışı bekleniyor mu?

Abone ol

İSTANBUL için meteorolojinin resmi sitesinde yer alan tahmin herkesi ters köşeye yatırdı. Bu tahmine bakıp da şemsiyesiz çıkanlar bastıran yağmura yakalandı. Uyarı öğleden sonra AKOM'dan geldi. Kırklareli'nde dolu yağışı görüldüğü için İstanbul'da da az da olsa böyle bir ihtimal bulunuyor.

AKOM tarafından yayınlanan hava durumu tahmininde akşam ve gece için de kuvvetli yağış uyarısı bulunuyor. AKOM tahmininde dolu yağışı görünmüyor.  Meteoroloji uzmanları da İstanbul'da dolu yağışının düşük bir ihtimal olduğunu söylüyorlar. Kırklareli'nde beklenmedik şekilde dolu yağdığı için İstanbul'da da böyle bir sürpriz olabilir deniliyor.

AKOM'in İstanbul hava durumu tahmini:

METEOROLOJİ TERS KÖŞEYE YATIRDI
Meteorolojinin resmi sitesindeki İstanbul hava durumu tahmininde bugün için günlük güneşlik bir hava gösteriyordu. Saatlik İstanbul hava durumu tahmini de yağmurdan bahsetmiyordu. Hali böyle olunca da aniden bastıran yağmura İstanbullu hazırlıksız yakalandı. Meteorolojinin sitesindeki saatlik ve 5 günlük hava durumu tahmini şu şekilde;

istanbul hava durumu saatlik meteoroloji tahmini


METEOROLOJİ UZMANI TWITTERDAN UYARDI
Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da twitter hesabından 'İstanbul hava durumu' için uyarı yaptı. Zor bir hava tahmini olacağını belirten Ahmet Uçar şunları yazdı;

-Bugün İstanbul için tahmincileri yapılması oldukça zor bir tahmin bekliyor. Öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış oluşma ihtimali var. Gök gürültülü sağanak yağışla birlikte bugün Avrupa yakasında yerel olarak dolu şeklinde yağış ihtimali düşükte olsa bulunmaktadır.

İstanbul'da cuma sabahına dikkat!
-İstanbul'da asıl etkili yağışın yarın sabah saatlerinde meydana gelmesi beklenmektedir. Sabah trafiğinde aksamalara yol açabilir. Balkanlar üzerinden yurdumuza soğuk hava taşınımı olmakta sıcaklıklar düşmeye başladı. İstanbul dün 39 C. oldu. Bugün 29 yarın 24 bekleniyor.

KÖPEKLER BİLE KAÇTI
Sabah saatlerinden itibaren Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi, bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bir çok araç da yolda kaldı. İstanbul'a doğru gelen yağış yaklaşık 1 saat sürdü. Zaman zaman dolu da etkili olunca köpekler otobüs duraklarına sığındı.

DOLUYLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR
Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar zor anlar yaşadı. Zaman zaman dolu yağışının da etkili olduğu kentte Karakaş, Karacaibrahim ve İstasyon mahallelerinde su birikintileri nedeniyle bir çok araç yolda kaldı. Yolda kalan araçlar Kırklareli Belediyesi ekipleri tarafından bulundukları yerden kurtarıldı. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bir saatte metrekareye 25 kilogram yağışın düştüğü kentte yağışın gün boyu süreceği tahmin ediliyor.