BIST 10.332
DOLAR 32,21
EURO 34,78
ALTIN 2.451,06
HABER /  GÜNCEL

İstanbula yılın ilk karı düştü

Soğuk ve yağışlı hava İstanbul'da etkili oluyor. Yılın ilk karı gece yağdı. Peki karla tanışan yerler nereler oldu?

Abone ol

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştüğünü söyledi.

Yıldırım, ''Kar yağışı özellikle Çatalca, Hadımköy ve İkitelli'de görüldü. Yağışların yaklaşık 1-2 saat sonra kesilmesini bekliyoruz. Yağışlar kısa süreli olacak'' diye konuştu.

Bugün İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu bir hava beklendiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

''İstanbul, pazar günü özellikle akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Özellikle pazar gecesi ve sabahın ilk saatlerinde kent genelinde kuvvetli yağış bekliyoruz. Bu yağışların genellikle yağmur şeklinde olmasını öngörüyoruz. Pazartesi sabah saatlerinde ve gün içinde yine yağışların yağmur, yüksek kesimlerde de karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.''

Yıldırım, sıcaklıkların bugün 4-6 derece azalıp 9 dereceye düşeceğini dile getirerek, pazar günü ise sıcaklıkların kuvvetli lodosla birlikte yeniden artacağını bildirdi.

Ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşların özellikle gribal enfeksiyonlar açısından dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, vatandaşları ve ilgilileri kuvvetli lodos nedeniyle soba zehirlenmeleri ve ulaşımda yaşanacak aksaklıklar ile kuvvetli yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı uyardı.