BIST 10.127
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.406,59
HABER /  GÜNCEL

İstanbula Mart karı yağıyor

Mart kapıdan baktırıp, kazma kürek yaktırıyor. Kış mevsimi geri geldi. Yağmur yerini kara bıraktı. Peki kar ne kadar sürecek? İşte hava durumu;

Abone ol

Balkanlardan gelen soğuk hava kış mevsimini geri getirdi, İstanbul'da devam eden sağanak yağışlar bugün kara dönüştü.

Şiddetli esen rüzgarla birlikte havanın aşırı soğuması yağışları kara çevirdi. Şehrin yüksek kesimlerinde kar yağarken, sıcaklık 1 derece hissedildi.

Bugün gelen soğuk havanın etkisi ile yurt genelinde Eskişehir, Uşak, Bilecik, Kastamonu başka olmak üzere Batı Karadeniz ve İç Anadolu genelinde kar yağışı görülüyor. Ankara'da da kar aralıklı olarak sürecek.

Özellikle Türkiye'nin batısında soğuk hava 7-8 gün daha kalacak.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

* Marmara'da bu mart ayı oldukça serin ve yağışlı geçiyor, dün geceden beri yağışlar kuvvetli, hava bugün daha soğuk, karayel çok sert esiyor. Yağış Trakya, Bursa ve Bilecik'te hafif kara dönüşebilir. Bir sonraki kuvvetli yağış ise pazar günü gelecek.

* İç Anadolu'nun batısında yoğun kar yağışı başladı, rüzgar çok sert, öğleden sonra bölgenin doğusunda kar daha yoğun yağacak. Başta Kayseri, Sivas gibi kentlerde kar yağışı ve tipi köy yollarını kapatabilir.

* Ege bölgesinde yağışlar sürüyor, Kütahya ve iç kesimlerde dün geceden beri kar yağışı etkili. Kuzeyden esen rüzgarla bölgede hava soğudu, bugün Uşak ve hatta Muğla'ya da dahi kar yağabilir.

* Güneyde sıcaklık düşmüyor, ancak sert esen lodos bugün Akdeniz geneline sağanak yağmur getirdi. Sıcaklık Diyarbakır'da 13, Antalya'da 18 derece.

* Doğu Anadolu bulutlu ve hafif kar yağışlı, akşam Erzincan, Erzurum'da kar kuvvetini artıracak ve yarın daha yoğun olarak devam edecek.

* Batı Karadeniz’de yağış ve rüzgar kuvvetleniyor, Bolu’dan geçecek sürücüler dikkat; yoğun kar yağışı ve tipi etkili. Zonguldak’ta dahi yağış hafif kara dönüşebilir. Denizciler, Zonguldak, Bartın, Sinop arasında kuvvetli fırtınaya karşı tedbirli olmalı.