BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul valisinden kar tatili açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışı ve okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusuda, "Yarınla ilgili akşam bir değerlendirme yapacağız. Arkadaşlarla istişare edip karar vereceğiz." dedi.

Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı, okulların tatil edilip edilmeyeceği ve vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Şahin, “Dün özellikle ulaşım güzergahlarında bütün önlemler alındı. Yollarda yeterince araç ve gereç var. Şuanda ulaşımla ilgili bir sıkıntı yok. Tabi bizim asıl beklentimiz öğleden sonrası ve akşama doğru ile ilgiliydi. Okul tatilindeki bizim hedefimizde zaten öğleden sonra oluşabilecek bir takım mağduriyetlerin önlenmesi noktasındaydı. Biliyorsunuz meteorolojimiz ülke genelinde yaptığı tahminlerde yüzde 90 isabet başarısına sahip. Buna güvenerek biz, dün akşam bu verilere dayanarak okulları bugün tatil ettik . Zannederim tatil kararı isabetli oldu . Çünkü gittikçe şartlar ağırlaşmaya başladı. Çocuklarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve hamilelerimizin, kamu personelinden bunların yaşayabilecekleri mağduriyetlerin ve olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştık.” diye konuştu.

'Yarın okullar tatil olacak mı?' sorusuna Vali Şahin, “Yarın ile ilgile de tabi akşama doğru bir değerlendirme yapacağız. Elimize geçen meteorolojik verileri tekrar değerlendirip ilgili arkadaşlarla birlikte istişare edip, yarın ile ilgili kararı kamuoyuna duyuracağız. Yani gelecek olan meteorolojik verilere bağlı olarak o zaman değerlendireceğiz. Şimdi bir şey söylemem mümkün değil. Bir haftalık hava tahmin raporlarında yarın ile ilgili olarak bugünden daha iyi olmayacağına dair bir takım veriler var. Onu akşam tekrar değerlendirip kararımız vereceğiz.” şeklinde cevap verdi.

Vatandaşlara toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyarılarda bulunan Şahin, “Tabi bu türlü ortamlarda, bu havalarda sürücülerimiz artık daha bilinçli hale geldiler. Olabildiğince özel araçlarla çıkmamaya çalışıyorlar. Tavsiyemiz odur, özel araçlarla çıkmasınlar. Toplu ulaşım imkanları mevcuttur. İstanbul’un hemen her yerine toplu ulaşım imkanı var. Dolayısıyla vatandaşlarımıza hem seyahat konforları hem kendi güvenlikleri hem de trafik güvenliği açısından toplu taşıma tercih etmeleri tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.