BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İSTANBUL VALİSİ KOLTUĞUNU DEVRETTİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Defne’ye devretti. <...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Defne’ye devretti.
Vali Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şair Nedim İlköğretim Okulu’ndan 12 öğrenci ve öğretmenlerini makamında kabul etti. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Mutlu, ardından koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Defne Turan’a devretti. Mutlu koltuğunu devrederken küçük öğrenciye, “Bu koltuk çok önemli bir koltuktur, tarihi bir koltuktur. Sadrazam’ın koltuğudur” dedi.
Mutlu daha sonra küçük çocuğa heyecanlı olup olmadığını sordu. “İstanbul Valisi olmak nasıl bir duygu?” diye soran Mutlu’ya küçük çocuk, “Heyecanlıyım” karşılığını verdi. Mutlu da, “Heyecanlı olmaması mümkün değil. Ben hala üzerimden o heyecanı atamadım. Heyecan iyidir, insana dirilik, dirençlik katar. Bir işe heyecanla başlamak çok doğru” şeklinde konuştu.
Basın mensupları daha sonra Defne’ye sorular sordu. Çok mutlu olduğunu dile getiren Defne, “O koltukta neler yapmak istersiniz?” sorusuna, “Ben İstanbul’u iyi, adaletli bir şekilde yönetmek isterim” yanıtını verdi. Bunun üzerine Mutlu, “Neyi yönetmek isterdin? Eğitimle ilgili daha iyi okullar yapmak ister miydin?” diye sorunca küçük çocuk, “Tabi yapmak isterdim” dedi.
Küçük Vali, İstanbul’da en önemli sorun olarak insanların kurallara uymamasını gördüğünü belirtirken Vali Mutlu’yu nasıl değerlendirdiği sorulunca da, “Bence çok iyi yönetiyor. Adil bir vali. Ama kurallara uymayanlar olduğu için bazı sorunlar yaşanıyor” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda ise Vali Hüseyin Avni Mutlu çocuklara ve gazetecilere çikolata ikram etti.
(İHA)