BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Üniversitesi'ne bölünme darbesi! Profesörün dedikleri doğru mu?

İSTANBUL Üniversitesi'nin bölünmesiyle ilgili açıklama yapan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Profesör Doktor Bülent Önal işin uluslararası boyutuna dikkat çekti. Dediğine göre bu bölünme yüzünden İstanbul Üniversitesi ilk 500'deki yerini kaybedecek.

Abone ol

Bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Bülent Önal, İstanbul Üniversitesi'nin bölünmesinin Türkiye'ye yarardan çok zarar getireceğini söyledi. İstanbul Üniversitesi'nin dünyadaki en iyi ilk 500 üniversite sıralamasında yer aldığını hatırlatan Prof. Önal, bu bölünme ile üniversitenin sıfırlanacağını ve yerini kaybedeceğini açıkladı. Bülent Önal şu bilgiyi verdi:

-'Dünyada üniversitelerin sıralamaları çok önemlidir. İstanbul üniversitesi dünyaca kabul edilen indekslerde ilk 500'ün içine giren 2 üniversiteden biridir. Bölünme ile hem ayrılan üniversitelerin oluşturduğu yeni üniversite hem de kalan İstanbul üniversitesi bu kriterlere göre sıfırdan başlayacaklar. Dünya sıralamasında gösterilen ilk 2500 üniversite arasına dahi giremeyecekler.'

HATIRLI KİŞİ KİMDİ? İSTANBUL TIP VERİLİRKEN...

Profesör Bülent Önal'ın iddiasına göre bölünme taslağı hazırlandığında ilk etapta İstanbul Tıp ayrılacaktı. Ancak araya hatırlı bir kişinin girdiğini iddia etti ve şunları aktardı:

-'Bir gece uyandık yeni bir İbni Sina Üniversitesi kuruluyordu ve İstanbul Tıp Fakültesi ve diğer fakülteler oraya veriliyordu. Sonra araya hatırlı kişiler girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızla havaalanında görüştü. Bir anda İstanbul Tıp fakültesi oradan çıkarıldı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi verildi.'

ŞİMDİ NE OLACAK? 
Peki yasa çıktı ve bölünme kararı meclisten geçip Cumhurbaşkanından da onay aldı. Şimdi ne olacak? Haziran ayında üniversite sınavına girecek olan öğrenciler Cerrahpaşa Tıp fakültesine gitmek istiyorsa İstanbul değil İbni Sina Üniversitesini tercih edecekler. Bölünen üniversiteler ise Anayasa Mahkemesi'ne itirazda bulunmaya hazırlanıyorlar.