BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45

İstanbul Üç Hece

İstanbul üç hece; doğmak, yaşamak ve ölmek gibi…Gökyüzü bambaşka bir rüyadaydı. Büyülü bir beyaz, mavi, sarı, turuncu, kan kırmızı yanık bir sevdaydı.

Merhabalar,

İstanbul üç hece; doğmak, yaşamak ve ölmek gibi…

Gökyüzü bambaşka bir rüyadaydı.

Büyülü bir beyaz, mavi, sarı, turuncu, kan kırmızı yanık bir sevdaydı.

  

Beyaz güvercinler gecenin ışığına karışıyordu. Galata kulesinin etrafında kanat çırparak Topkapı Sarayına doğru yola çıkanlarsa usul usul süzülüyordu geceye... İstanbul’da beyaz bir güvercin kanadında olmak vardı kah Boğaza, kah Pera’ya salınmak gecenin ortasında…

Sahaflarda binlerce İstanbul kitabına sığmayan bir şehirdi.

  

İstanbul Gündüzleri Kızdırır, Geceleri Sevdirir

Taksici Rıza, “Abi gündüz öyle bir trafik oluyor ki dur kalk, stres, bu gün yine yevmiye çıkmayacak yine, yedi bitirdi bu şehir beni diye çok söverim abi kaçıp gideceğim derim, sonra bir gece olur sevdirir kendini kızmalarım biter, ulan ne büyük şehirsin sen ne güzelsin be. Alamadığım, kader böyleymiş dediğim yaralı sevdamı derin derin yaşatır, kanatır abi beni bu şehir” derken Pera’ya çoktan gelmiştim.  Sağlıcakla Rıza Kaptan Allah herkesin gönlüne göre versin dedim ve indim İstanbul’a.

  

The Marmara Pera’nın İstanbul Beyefendisi, bir şehre bu kadar mı yakışır dedirten başarılı Genel Müdürü Göksenin Kürkçü, durmak bilmiyor.

Şehir otelciliğinde farklı bir yorum, ayrı bir bakış açısı, eleştirilerle beslenen bir ekip ruhu ve mükemmeliyete adanmış iş ahlakıyla ne de güzel anlatıyor otelciliği tane tane Türkçesi ile Göksenin Kürkçü tam bir İstanbul Beyefendisi. Genç ve dinamik iyi de bir ekibi var daha da iyi olacaklarına inanıyorum.

   

Behzat Gerçeker İle Başbaşa

Dünyanın ilham kaynağı bu şehir, müzisyenlerinde vazgeçilmezilmezidir. Behzat Gerçeker ile bir araya geldik ve sordum ona İstanbul? Diye “Hayatım boyunca yaşayacağım tek bir yer var o da İstanbul. Dünyanın birçok şehrinde konserler verdim ama böylesi özel bir şehir olamaz. Bağımlılık yapan bir şehir, ben de İstanbul tutkunuyum”diyor.

   

Sezen Aksu “Ah İstanbul” diye başlıyor

Sezen Hanım, İstanbul’a olan aşkını anlatıyor; “Unutamam ciğerim yanar, içim içime akar. Bir şehre aşık olmaksa eğer o şehir İstanbul olmalı”

Ajda Pekkan’da bir İstanbul aşığıdır. İstanbul bitmeyen bir senfonidir…

   

Beş yaşından beri beşiğinde büyüdüğüm notalar ve müziğimin, parmaklarımdaki sihirli dokunuşudur beni büyüleyen… Behzat Gerçeker Enbe Orkestrası Hikaye isimli yeni single ile müzik severler ile buluşmanın heyecanı ile “Alper Bey, benim için en büyük yolculuk, en güzel seyahat müziktir” diyerek duygularını kendine özgü hassas ifadeleri ile dile getirdi.

   

HİKAYE

Ben bir yarayım, öp ve geçeyim

Tanıştığımıza Mecnun oldum diyeyim.

Günlerden bir gün bir dudak okudum,

Bütün hayatım değişti diyeyim.

 

Hiç durmadan hikayeler anlat bana

Uydur uydur, güzel hayaller kur

Dünya dönsün, her şey aksın boşver.

Sen ikimiz için zamanı durdur.

 

Yalan söyle hadi,

Büyüle kırık kalbimi

Gerçeklerden fayda yok

Çekinme kandır beni.

  

Behzat Gerçeker ile Taba Luxury Suites günlerinde buluşmak üzere, HİKAYE'yi dinledik çok güzel olmuş diyerek ayrıldık.

Bugün 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT İstanbul’da başlıyor, hadi bakalım ülkemiz turizmi için hayırlı olsun.

Tatil tadında kalın