BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Taksim'de terör alarmı başkonsolosluk kapatıldı

İSTANBUL Taksim'de bulunan Hollanda Başkonsolosluğu kapatıldı. Hollanda Dışişleri Bakanı, İstanbul'daki Hollanda vatandaşlarını konsolosluk binası ve çevresinde bulunmamaları konusunda uyardı.

Abone ol

Beyoğlu/Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda Başkonsolosluğu terör tehdidi nedeniyle kapatıldı.

Reuters'ın haberine göre Hollanda Dışişleri Bakanı Konsolosluk binasının boşaltıldığını ve geçici bir süre için kapatıldığını belirtti.

Bakanın açıklamasında, "İstanbul'daki Hollanda vatandaşları Başkonsolosluk binası ve çevresinde bulunmamaları konusunda uyarıldı" denildi.

HOLLANDA BAŞKONSOLOSU'NUN TWEETİ

Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom'un, Cumartesi günü İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin ölümüne neden olan ve IŞİD militanı Mehmet Öztürk tarafından düzenlenen canlı bomba eyleminin ardından attığı tweet çok konuşulmuştu.

Schuddeboom, Twitter’dan paylaştığı fotoğrafla birlikte, “Bu akşam İstiklal yetkililer tarafından açıldı. Ama hala ürkütücü sessizlik hâkim. Çocuklarımla market için dışarı çıktım” diye tweet atmıştı.

Schuddeboom, bombalı saldırının yaşandığı Beyoğlu'nda çocuklarıyla birlikte teröre tepki için İstiklal Caddesi’ne çıkmış ve bunu sosyal medyada paylaşmıştı.