BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  GÜNCEL

Brüksel saldırısında flaş gelişme saldırgan yakalandı

BRÜKSEL'de Havalimanı'nda dün düzenlenen intihar saldırısında üçüncü şüpheli olarak aranan Najim Laachraoui yakalandı. Almanya, Laachraoui'nin olası bir saldırısına karşı alarm vermişti.

Abone ol

BELÇİKA'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda dün 2 canlı bomba eylemi düzenlendi. Canlı bombaların yanında yer alan üçüncü şüpheli Najim Laachraoui'nin yakalandığı belirtildi.

Belçika polisi, Brüksel Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıları düzenleyenlerin kimliklerini belirledi. Saldırganların kardeş olan Halid ve İbrahim El Bakraoui olduğu açıklandı. İki saldırganın Belçika doğumlu olduğu ve sabıkası bulunduğu ifade edildi.

BASKINDA BOMBA VE IŞİD BAYRAĞI BULUNDU

Belçika medyası, saldırı zanlılarının yer aldığı, CCTV kaydından alınan bir fotoğrafı yayımlamıştı. Bu görüntüdeki siyah kazaklı kişilerin üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdikleri, en sağda görülen Najim Laachraoui ise saldırı sonrası kaçtığı belirtilmişti.

Polis, havalimanına bomba koyup kaçtığı belirtilen Laachraouihakkında arama kararı çıkartmıştı. Belçika'nın DH gazetesi, Brüksel havalimanındaki terör saldırılarının üçüncü şüphelisi Najim Laachraoui'nin yakalandığını duyurdu  Bu 3 kişiyi aldığını söyleyen bir taksicinin belirttiği adrese yapılan baskında ise bomba ve IŞİD bayrağı bulunmuştu. 

BRÜKSEL HAVALİMANI'NDA CANLI BOMBA SALDIRISI

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldı.

Tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiği, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika'da, polis birçok noktaya baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

Uçak seferlerinin hala iptal olduğu ülkede, metrolar ise yeniden hizmet vermeye başladı. Ancak yolcular aranarak istasyonlara alınıyor.   Saldırılara birçok ülkeden tepki geldi, Avrupa'da alarma geçildi.