BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İstanbul Olimpiyat için hazır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği için ilk kez bu kadar hazır ve güçl...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği için ilk kez bu kadar hazır ve güçlü olduklarını belirterek, “İstanbul’un artık olimpiyat tacını başına takmasının zamanı geldi” dedi.
Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehrin açıklanacağı Arjantin’e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.
Bu kez hazırız ve güçlü olduklarını söyleyen İBB Başkanı Topbaş, ”2020 Olimpiyatları için Madrid ve Tokyo ile birlikte 3 aday şehirden biriyiz. Oylamanın ardından 2020 olimpiyatlarının ev sahibi ilan edilecek. Sayın Başbakanımız sürecin en başından beri güçlü bir irade ortaya koydu. Spor Bakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlarımız kararlılık gösterdi Olimpiyat komitemiz çok titiz çalıştı. İş dünyamız sponsorluk anlamında üzerine düşeni yaptı. Sivil toplum örgütlerimiz ve medyamız desteklerini esirgemedi. Milletimiz de evsahipliği arzusunu en güçlü şekilde ortaya koydu. Biz de İBB olarak 2020’de nasıl bir İstanbul olacak sorusuna odaklandık, çalıştık ve de çalışmaya devam ediyoruz.Gerçekçi yaklaşımlarla Olimpiyat Komitesi’ne planlarımızı sunduk artık sonucu görmek istiyoruz.Bu görevi daha da önemlisi gururu alarak İstanbulumuza getirmek istiyoruz. Bu amaçla ve umutla yola çıkıyoruz. İhtiyatlı iyimserliğin ötesinde özgüven dozu yüksek bir umuttan söz ediyoruz. Türkiye 5’inci kez aday oluyor ama ilk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz. 2020 yılında İstanbul’un hangi hedeflere ulaşmış olacağını öngörebiliyoruz. Geleceği öngörebilmenin tek yolu onu planlamaktır. İstanbul artık planlı bir şehirdir ve bu konudaki çalışmalarımız sürmektedir. Türkiye’nin itibarını yükseltecek bu tür süreçler milletçe tek yürek olup aktığımız zaman bizi daha çok güçlü kılacaktır. Bu zamanlarda ayrılık gayrılık olmaz. Hep birlikte ortak hedefe kilitlenmemiz gerekecektir. Bu milletimize ait bir özgüvendir ve güzelliktir. Çok özverili ve bilinçli bir çalışma yürütüldü. Herkes üzerine düşen görevi büyük bir hassasiyetle yerine getirdi. Şimdi verilen bu emeklerin meyvesini almak istiyoruz. İstanbul tarihiyle, kültürüyle, barış ve hoşgörü nosyonuyla en değerli taçları başında taşıyor. İstanbul’un olimpiyat şehri tacını da başına takmasının vaktinin geldiğini düşünüyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZDEN DUA BEKLİYORUZ”
3 aday şehir olduğunu söyleyen İBB Başkanı Topbaş, “Karar vericiler tarafından hepsine eşit mesafede olduklarını biliyoruz. Tabi İstanbul olarak da bize göre avantajları var. Diğerlerinin de kendine göre avantajları var. Komite bunu değerlendirmişti. Karar vericilere sundu. Bundan daha sonra daha da hassas davranmamız gerekiyor. İnanıyorum ki İstanbul’un tarihi birikimi, bulunduğu coğrafyası ve çevresiyle bu işi hazırlıklarıyla beklentisi yüksek bir kent olarak görmekteyiz. Hakettiğimizi düşünüyoruz. Çünkü çok çalıştık ve emek verdik. Sayın Başbakanımızın desteği inanılmaz. Bu kadar bir devlet desteği de olimpiyatlarda hiçbir zaman olmadı. İstanbul’un olimpiyat şehri tacının başına takmasının vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Milletimizden dua bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)