BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

G-20 hazırlıkları tamam

Rusya’nın Strelna kasabasındaki Konstantin Sarayı’nda gerçekleşecek olan G-20 Zirvesi öncesinde tüm hazırlıklar tamamladı. <br/>Dünya medyas...

Abone ol

Rusya’nın Strelna kasabasındaki Konstantin Sarayı’nda gerçekleşecek olan G-20 Zirvesi öncesinde tüm hazırlıklar tamamladı.
Dünya medyasının büyük ilgi gösterdiği zirve toplantıları için yerli ve yabancı 3 bin basın mensubunun akredite olduğu belirtiliyor. St Petersburg’daki şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan kasabada, Konstantin Sarayı’na gitmek için feribotlar kullanılacak. Medya mensuplarının yanı sıra liderler de bu feribotlarla zirvenin yapılacağı bölgeye hareket edecekler.
G-20 liderlerinin toplanacağı Konstantin Sarayı, Rus İmparatoru Büyük Petro’nun inşa ettirdiği saray olarak biliniyor.
Bu arada görüşmelerin yapılacağı alanda gazeteciler ve delegasyonlar için özel çadırlar kuruldu. Alanda, basın merkezinin yanı sıra ikili görüşmeler için özel odalar bulunuyor.
Rus yetkililer, 12 bin nüfuslu Strelna kasabasında 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek zirve boyunca 8 bin polisin görev yapacağını belirtti. Zirve boyunca birçok yol trafiğe kapatılırken, vatandaşların da belli alanlara girmelerine izin verilmiyor.
(İHA)