BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbul Müzik Festivalinde Kraliçeler

İstanbul Müzik Festivali, Cuma akşamı saat 20.00’de Aya İrini’de muhteşem bir konsere ev sahipliği yapacak.

Abone ol

İstanbul Müzik Festivali, Cuma akşamı saat 20.00’de Aya İrini’de muhteşem bir konsere ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü soprano Ann Hallenberg ile birlikte şef Christophe Rousset’nin yönetimindeki Les Talens Lyriques’in sunacağı “Kraliçeler” konserinde, Purcell ve Handel’in opera ve oratoryolarından kraliçe aryalarını dinleme fırsatı bulacağız.

Doğumunun 350. yılında 36 yıllık kısa yaşamına pek çok eser sığdıran İngiliz müziğinin babası Purcell'in ve ölümünün 250. yılında barok müziğin ustası Händel'in eserlerindeki gururlu, gizemli ve âşık kraliçeleri tarih sayfalarından çıkıyor ve bu konserle birlikte müzikseverler için dile geliyor.

Verdiği resitaller ve albüm kayıtlarıyla kısa sürede uluslararası basının yakından takip ettiği bir isim olan Christophe Rousset'nin opera tutkusunun bir ürünü olarak 1991 yılında kurduğu topluluğu Les Talens Lyriques ve ünlü soprano Anne Hallenberg ile birlikte tarihin sararmış sayfalarını sizler için çevirecek, iki büyük müzik dehasının kraliçelerini yorumlayacak ve onları yeniden taçlandıracaklar. Müzikseverler, teatral yaklaşım ve klasik müziğin iç içe geçtiği bir yorumun ürünü olan bu konserle birlikte müzikal bir ziyafetten daha fazlasını yaşayacak