BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,58
HABER /  GÜNCEL

İstanbul kökenli senatörden öneri

İstanbul kökenli Senatör Esther Benbassa, kritik oylama öncesinde tasarıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Fransa'daki kritik oylamayı değerlendiren İstanbul kökenli Senatör Esther Benbassa, "Bu kanunların burada değil, Türkiye'de yapılması lazımdı" dedi.

Fransa Senatosu'nda 'Ermeni soykırımı' iddiasını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifi Senato'da görüşülüyor.

İstanbul kökenli Senatör Esther Benbassa, kritik oylama öncesinde NTV'nin sorularını yanıtladı.

İşte Benbassa'nın açıklamalarından bölümler...

PAZARTESİYE DİKKAT!

Çok az senatör var. Pazartesi günü hiçbir konuşma yapılmaz Senato'da. Çok insan olmasın diye pazartesi gününe konuldu. Ben bu kanuna karşıyım, soykırımın olduğunu söylüyorum tanınması için çok savaştım 2000 senelerinde fakat bugünkü kanun soykırımın tanınması değil başka bir kanun. Bu kanunlar oy almak içindir başka birkaç kanun daha geçti geçen hafta bunlar oy almak içindir. Sağ ve sol nereden oy alabilirlerse ellerinden geleni yapıyorlar ve bu kanun 500 bin Ermeni'nin oyunu getirecek.

KARIŞ OLMAK BİR ENDÜSTRİ

O zaman seçimler geçecek, herkes unutacak bu kanunu. Soykırımın tanınması üzerine 2001'de yapılan kanun da düşebilir aynı zamanda. Bence bu kanunun birçok problemi var. İlki Türkiye'deki Ermenilerle Fransa'daki Ermenileri ayıracak. İkincisi Türkiye'nin ortak pazara girmesini de engelleyecek 'Barbar Türk' filan gibi. Üçüncüsü Türkiye'de var böyle entelektüeller Ermenilerle konuşuyor diyaloga girdiler hükümet karşıysa bile bir açılım var. Ben soykırım kelimesini kullandım kimse çıkarmadı gazetelerde. Fakat aynı zamanda Türkiye'de görüyorum ki, bu soykırıma karşı olmak bir endüstri oldu ve Fransa'da da Ermeniler Türklere karşılar. Türkiye'deki Ermeniler ne yapacak onlar da ikisinin arasında kalacak ve bu problem daha da devam edecek. Ondan sonra Fransa'da her gruba bir şey veriliyor. Seçimler için o zaman her grup kendi vicdanından bahsediyor. Ben çok acı çektim benim hakkım var.