BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,51
ALTIN 2.376,25
HABER /  SPOR

İstanbul ismi anons edildiği an!

2020 olimpiyatlarının ilk turunda kalp krizi geçirten bir sonuç çıktı. Türkiye ikinci kez Madrid ile oylamaya girdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - 2020 Olimpiyat Oyunları ilk tur oylamasında İstanbul'un finale kaldığının açıklanması Türk heyetini sevince boğdu.

Oylama sonuçları açıklandığında sürpriz yaşandı. Türkiye ile İspanya'ya eşit oy çıktı.

Japonlar rahat bir nefes alırken İstanbul ile Madrid heyetleri gerildi. İkinci oylama yapılırken Türk heyetini nefesi kesilmiş bir şekilde sonucu bekledi. Sonunda kararın duyurulduğu an gelip çattı.

ALİ KOÇ TELEFONLA AKTARDI

Oylama öncesi İstanbul 2020 CEO’su Ali Kiremitçioğlu’nun mükemmel lobi faaliyeti dikkatleri çekerken, işadamı Ali Koç oylama anında yaşadıklarını kızına telefonla an be an anlattı. 16 saatlik rekor bir yolculuktan sonra Sn. Petersburg’tan Buenos Aires’e ulaşan ve sunumu katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise ilk tur oylamayı kaldığı otelde, odasından takip etti.

HERKES BİRBİRİNE SARILDI

Türkiye’den Arjantin’e olimpiyat için giden çok sayıda işadamı, CEO, gazeteci ve spor dünyasının ünlü ismi ise ilk tur oylamada Madrid’in elendiği anlaşılınca birbirine sarılarak kutladı.

SULTANAHMET ÇIĞLIK ATTI

Olimpiyat oylamasını Sultanahmet'ten izleyen vatandaşlar ilk turda İstanbul ismi anons edilince Oley çektiler.


İspanyollar üzüntü içinde salonu terk ederken, Japonlar nükleer sızıntı sıkıntısının final oylamasına nasıl etki edeceğinin tedirginliği içinde beklemeye başladı..

İşte olimpiyat heyecanın doruk noktasına ulaştığı 'O ANLAR;