BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.412,04
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da final sevinci

2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için ilk tur oylamasında İstanbul’un finale kalması, Sultanahmet Meydanı’nda toplanan kalabalık tarafın...

Abone ol

2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için ilk tur oylamasında İstanbul’un finale kalması, Sultanahmet Meydanı’nda toplanan kalabalık tarafından büyük sevinçle karşılandı.
Arjantin’in Buenos Aires kentinde gerçekleştirilen 2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği seçiminde ilk tur oylaması yapıldı. Oylama öncesinde yapılan kura çekiminde İstanbul 8 numara ile oylamaya katılırken, Tokyo 2, Madrid ise 4 numara ile oylamada yer aldı.
İlk tur oylamasında Tokyo finale kalırken; İstanbul ve Madrid arasında eşitlik olması nedeniyle, iki aday şehir için tekrar bir oylama yapıldı. 94 delegenin katıldığı oylamada İstanbul, 48 oy alarak finale kaldı.

SULTANAHMET’TE COŞKU
Kararı Sultanahmet Meydanı’na kurulan dev ekrandan izleyen İstanbullular, büyük heyecan yaşadı. Bu sırada bazı vatandaşları dua ettikleri görüldü. Madrid ile İstanbul’un oylarının eşit çıkması ve ikinci oylamaya geçilmesi, heyecanı ikiye katladı. İstanbul’un finale kaldığının duyurulmasıyla meydanda büyük coşku yaşandı. Sevince yabancı turistler de eşlik etti.
(İHA)