BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.408,76
HABER /  GÜNCEL

'Diren Odtü' Türkiye'ye yayılıyor

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otoyol projesine karşı başlattığı eyleme Türkiye'nin dört bir yanından destek geliyor.

Abone ol

ÇANAKKALE'DE ODTÜ EYLEMİ

ÇANAKKALE'de sosyal medyada örgütlenen 200 kişi, ODTÜ'deki eylemlere destek verdi.

İskele Meydanı'nda toplanan grup, 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Fışkiyeni ODTÜ'lüler mi kırdı' yazılı pankartlar açıp yürüyüşe geçti. 'ODTÜ'nün ateşi AKP'yi yakacak', 'Diren ODTÜ Çanakkale seninle', 'Hükümet istifa', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Direnişe devam ODTÜ'ye selam', 'Ethem'in katili AKP'nin polisi', 'Taksim'de düşene dövüşene bin selam', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Her yer ODTÜ, her yer direniş' sloganları eşliğinde kordon boyunda yürüşe geçti. Gruba, kafeteryalarda oturan bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Eylemciler Golf Çay Bahçesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdükten sonra sessiz şekilde dağıldı.

Burak GEZEN/ ÇANAKKALE, (DHA)

ANTALYA’DA ODTÜ’YE DESTEK EYLEMİ

ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)- 100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemlere destek vermek amacıyla Antalya’da bir grup oturma eylemi yaptı.

Muratpaşa İlçesi’nde ‘kapalı yol’ olarak adlandırılan Kazım Özalp Caddesi’nde toplanan çoğunluğu üniversite öğrencisi 50 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar ‘Her yer ODTÜ her yer direniş’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ diye slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Sık sık hükümet aleyhine de slogan atan grup, burada basın açıklaması yaptı. Burada yapılan açıklamada, AKP’nin insanlık dışı politikalarıyla yaşam alanlarını ve yaşama hakkını gasp etmeye devam ettiği belirtildi. Gezi Parkı’nda yapılmaya çalışılanların bugün ODTÜ’de yapılmaya çalışıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tüccar mantığıyla ağaçlarımızı pazarlamaya çalışan AKP’nin karşısında duran direnişçi öğrenciler, gün geçtikçe korkunçlaşan polis terörüne maruz kalıyor. AKP gölgesini satamadığı bütün ağaçları kesme niyetinde, fakat direniş sürüyor. Bu ülkenin onurlu insanları Gezi Parkı’ndaki, Alakır’daki, ODTÜ’deki ağaçlara ve gölgelerine sahip çıkıyor. Gözü dönmüş bir şekilde savaş rüzgarları estiren AKP, Haziran ayaklanmasından ders almamış olacak ki yine yaşam alanlarımıza müdahale etme niyetindedir. Bu durumun tepkisinin yine Gezi Parkı gibi olacağı aşikardır. Durum bu haldeyken ne pahasına olursa olsun AKP ve yandaşlarını hayatımızın hiçbir alanına müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Ne Ortadoğu halklarına karşı girişilen kanlı oyuna ne de ülkemizdeki muhalefete karşı girişilen linç girişimlerine izin vermeyeceğiz. AKP baskılarını artırdıkça bizde buna karşı direnişi örgütleyeceğiz. AKP savaş politikasını yükselttikçe barışı haykıracağız. Taksim’de olduğu gibi ODTÜ’de de zulmün barikatlarını yıkacağız." Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 1 saat oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)