BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstanbul için korkunç deprem tahmini

Kandilli Rasathanesi Müdürü Deprem gerçeğini hatırlattı. İstanbullular için ürküten bir tahminde bulundu.

Abone ol

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen korkunç depreminin yıldönümünDE İstanbul için şok uyarı, en yetkili isimlerden birinden geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem beklendiğini duyurdu.

Sadece depremin şiddetini vermekle kalmayan Erdik, felaket sonrası olası zarar bilançosunu da açıkladı: "20 bin bina yıkılacak, 20-30 bin kişi ölecek."

DEPREM TIR'I TAKSİM'DE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle hazırlanan Deprem TIR'ı Taksim Meydanı'na getirildi.Deprem TIR'ında, vatandaşlar deprem simülasyonuna katılabilecek.

"HER SENE YÜZDE İKİ İHTİMALLE 7 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR"

Deprem TIR'ında olası İstanbul depremiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem beklendiğini söyledi. Depremin tarihini vermenin mümkün olmadığını anlatan Erdik, "Bunun için ne zaman olacağı konusunda kehanet gerekiyor. Her sene yüzde 2 ihtimalle 7 şiddetinde deprem olabilir. Ama zamanı konusunda bir şey söyleyemiyoruz. İstanbul'da 20 bin bina tamamen yıkılacak. Binaların yüzde 40'ında hasar meydana gelecek. Belediyeyle ortak çalışmamızda bu sayı verildi. Pek iç açıcı değil ama 20-30 bin kişinin ölmesi bekleniyor. Bunlar nüfusun binde 2-3 oranında rakamlar" dedi.