BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Baykal'ın ekibine tırpan

CHP Genel Merkezi Baykal'a yakınlığıyla bilinen kadrolarına karşı tırpan operasyonunu sürdürüyor...

Abone ol

CHP Genel Merkezi, İzmir'de tasfiye operasyonunu sürdürüyor. Baykal'a yakınlığıyla bilinen iki kişinin görevden alınmasının ardından bu kez de CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Koşanoğlu, görevden alındı.

Gülşen Koşanoğlu, Baykal'ın istifasını açıkladığı basın toplantısını ekranlardan gözyaşları içinde izlemişti.

Koşanoğlu, Baykal'ı İzmir'e geldiğinde kaldığı otelde de ziyaret etmişti. 6 yıldır partinin il temsilciliğinin kadın kolları başkanıydı.

Genel Merkez, Koşanoğlu'nun mevcut il yönetimiyle uyumlu çalışmadığını gerekçe göstererek onu görevden aldı.

Koşanoğlu ise "ilin bir çalışması yok ki uyumlu olalım. Baykal'ı sevdiğimiz için görevden alınmış olabiliriz" dedi.

Teşkilatta, önce Baykal'a yakınlıklarıyla bilinen il başkanı Ekrem Bulgun, ardından da partinin Gençlik Kolları İl Başkanı Derya Kuşdemir görevden alınmıştı.

BAYKALCILAR'A GÖREV YASAĞI!

CHP’de, yeni oluşturulan ‘Çalışma Grupları’nda eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ekibine görev verilmedi. Baykal ve ekibine görev yasağı öngören CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın imzası ile yayımlanan genelge partide tartışma yarattı.

Sav, parti örgütlerine 29 Temmuz 2010 tarihinde ‘Çalışma Grupları’nın illerle ilgili görevlendirmeleri hakkında’ bir genelge yayımladı. Genelgede şu ifadeler yer aldı: “MYK, örgütün MYK ile ilişkilerini geliştirmek, partililer arasında gerekli işbirliğini oluşturmak ve parti içinde bütünleşmeyi sağlamak amacı ile MYK üyeleri başkanlığında PM üyeleri ve milletvekillerimizden oluşan çalışma grupları görevlendirmiştir. Anılan gruplarda Genel Başkanlık yapmış olan 2007-2010 döneminde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan milletvekillerimiz ile Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, TBMM Grup Başkanvekilleri, Ankara, İstanbul ve İzmir milletvekilleri görevlendirilmemiştir.”

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise, “Bireysel olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın örgütsel olarak daha etkili olacağına inandığımız için partimizden görev bekliyoruz” dedi.