BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu Bünyamin Sürmeli ürküttü!

İSTANBUL hava durumu raporu alarma geçirdi. CNN Türk meteoroloji spikeri Bünyamin Sürmeli de İstanbul için 'adam akıllı kar geliyor' uyarısı verdi.

Abone ol

İSTANBUL için açıklanan son hava durumu raporuna göre kar ne zaman başlayacak belli oldu. Bünyamin Sürmeli 'den gelen İstanbul hava durumu tahmini de son yılların en fena kar yağışını haber verdi. Bu uyarıların ardından İstanbul Valiliği perşembe günü okullarda yarım gün olan tatil kararını tam güne çevirebilir.

Önce meteoroloji işleri genel müdürlüğü resmi sitesinden İstanbul için alarm verdi. Ardından da CNN Türk meteoroloji spikeri Bünyamin Sürmeli'den uyarı geldi.

ÖĞLE SAATLERİNDE KAR BEKLENİYOR

İstanbul için beklenen son yılların en şiddetli kar yağışı bugün öğle saatlerinde başlayacak. Akşam iş saati çıkışında ise çok kuvvetli olarak etkili olacak. Haliyle yarın işe giderken mutlaka önleminizi alın, eve dönüşte yollar kilit olabilir.

İSTANBUL HAVA DURUMU OKULLAR TATİL EDİLİR Mİ?

İSTANBUL için meteorolojinin yaptığı hava durumu tahminine kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde görülecek. Bugün akşam kuvvetlenip perşembe günü de yoğun olarak devam edecek. Haliyle İstanbul Valiliği yılbaşı dolayısıyla yarım gün olan 31 aralık perşembe günü okulları tam gün tatil edebilir. Bunun için İstanbul valiliği kar yağışı başladıktan sonra durum değerlendirmesi yaparak karara varacak.

BÜNYAMİN SÜRMELİ İSTANBUL HAVA DURUMU UYARISI

İSTANBUL hava durumu tahmininde bulunan Bünyamin Sürmeli ise 'adam akıllı bir kar' geliyor uyarısı yaptı. Bünyamin Sürmeli 'sadece şehrin yükseklerine değil merkezine yağacak' dedi.

Sürmeli 'İstanbul boğaz çevresi başta olmak üzere şehrin geneli adam akıllı iyi bir kar alacak. Yüksek ihtimalle  öğle saatlerini bulmadan yoğun kara dönmüş olacak. Bu kar yağışı yolları etkileyecek. Az bir kar bile kaosa çevirmeye yetiyor. O sebeple dikkatli olmak gerekir" dedi.

KAR SAĞANAĞI VE TİPİ UYARISI - 5 GÜNLÜK İSTANBUL HAVA DURUMU

Kar yağışı İstanbul'da Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek. İstanbul'da kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı bekleniyor. 

İSTANBUL VALİLİĞİ HAVA DURUMU İÇİN UYARI YAYINLADI

İSTANBUL VALİLİĞİ ACİL DURUM TELEFONLARI İstanbul Valiliği kar yağışı sırasında acil durum hatlarını da verdi. Numaralar şöyle; İstanbul AFAD : 0212 455 70 00 AKOM : 0212 444 25 66

İSTANBUL Valiliği hava durumu konusunda uyarı yayınladı ve öğle saatlerinde kar yağışının başlayacağını hatırlattı. Valilik açıklamasında hava sıcaklığının 12 derece birden düşeceği vurgulandı. İstanbul Valiliği zorunlu olmadıkçı dışarıya çıkmayın diyerek şu uyarıları yayınladı;

- Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları,

- Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının, görev mahalline en seri şekilde ulaşmaları için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergâhları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları,

- Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olmaları,

- Yaşlı, çocuk, hamile bayanlar ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması,

- Kapalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılması,
Can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.

METEOROLOJİNİN AÇIKLADIĞI SON HAVA DURUMU RAPORU

Uzmanlar son yılların en yoğun kar yağışı ve sert kışının yaşanacağını söylüyorlar. Meteorolojinin açıklamasına göre çok kuvvetli olacağı bildirilen kar yağışı ile birlikte sıcaklık 8 ile 15 derece arasında düşecek. 

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Meteorolojinin kar uyarısında kar yağışının bu akşam saatlerinde başlayacağı bildirildi. İlk olarak da Marmara ve batı karadenizde kar yağışı başlayacak. Karadeniz üzerinden gelen şiddetli soğuk ile birlikte kuvvetli kar yağışının gün gün etkileyeceği bölgeler de meteoroloji tarafından listelendi.

GÜN GÜN HAVA DURUMU VE KAR ALARMI

30.12.2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ HAVA DURUMU : Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

31.12.2015 PERŞEMBE HAVA DURUMU ; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir'in kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

01.01.2016 CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU ; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

02.01.2016 CUMARTESİ HAVA DURUMU ; Yağışlı sistemin Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edilmektedir.