BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,64
ALTIN 2.383,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul Avrupalı gençleri ağırlıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf bilincinin arttırılması amacıyla İstanbul'da tarihin sesi başlıklı bir proje başlattı.

Abone ol

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, ''İstanbul'da Tarihin Sesi'' projesi kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 25 genci İstanbul'a davet ettiklerini belirterek, ''Projenin amacı vakıf bilincini arttırmaktır'' dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen projenin tanıtımı nedeniyle bir tekne turu düzenlendi. Teknede yapılan basın toplantısında konuşan Ersoy, Avrupalı gençleri 2010 Kültür Başkenti İstanbul'da vakıf medeniyeti ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Ersoy, projenin tüm bütçesini AB Gençlik Programı'nın karşıladığını ifade ederek ''İstanbul'a Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 25 genci davet ettik. Proje kapsamında 17 Ekim Pazar gününe kadar gerçekleştirilecek olan etkinliklerde vakıf medeniyetiyle ilgili geniş bilgilendirmeler yapılacak. Projenin amacı vakıf bilincini arttırmaktır'' diye konuştu.

Türk-İslam medeniyeti tanıtılacak

Türk-İslam vakıf medeniyetinin Avrupa'da yeterince bilinmediğini vurgulayan Ersoy, bu projenin iyi bir tanıtım aracı olacağını kaydetti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de ve Avrupa'da geniş bir coğrafyada kültürel mirasın korunması görevini üstlendiğini ve son yıllarda bu görevin önemli bir kısmını gerçekleştirdiğini anlatan Ersoy, ayrıca kısıtlı imkanlara rağmen yıllardır ihmale uğramış on binlerce kültürel varlığın korunması için çalışmalar sürdürdüğünü kaydetti.

Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Osmanlı döneminden bugüne kadar kamu yararı için çalışan binalara ait bilgi arşivi oluşturduğunu da ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bu binaların korunması, restorasyonu ve vakfiye şartlarına göre işletilmesi, vakıf düşüncesinin yaygınlaştırılıp tanıtılması, bu amaçla yeni hastaneler üniversiteler ve müzeler kurulması gibi büyük başarı alanları içeren bir kurum kimliğine kavuşan Genel Müdürlüğümüz, kaynakların en iyi şekilde kullanılması için çalışmaktadır. Aynı zamanda Genel Müdürlüğümüz, Avrupa Kültürel Üstün Hizmet Ödülü'ne adaylık başvurusunu tamamladı. Bu ödüle ülkemizden gerçekleşen ilk ödül olması nedeniyle büyük önem veriyoruz.''