BIST 11.065
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.500,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'de 311 kilo esrar ele geçirildi

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda 311 kilogram esrar ele geçirildi.

Abone ol

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda 311 kilogram esrar, 125 bin kök kenevir bitkisi ve yurda kaçak yollarla girdiği tespit edilen 2 bin 312 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Bingöl ve Genç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonlarında, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Genç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından müşterek düzenlenen 6 ayrı operasyonda 7 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

İlk operasyon Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren ekipler durdurdukları bir otobüste yaptıkları aramalarda 545 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirip olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. İkinci operasyonda durdurulan bir aracın bagajında yapılan aramada 900 karton kaçak sigara ele geçirildi ve 1 kişi gözaltına alındı.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile Genç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Yazkonağı köyü Çelegaz Yaylası mevkiinde müşterek gerçekleştirilen operasyonda; tarlanın yan tarafında satışa hazır vaziyette torbalar içerisinde 162 kilo 275 gram esrar maddesi ile tarlada ekili vaziyette 55 bin 180 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Dördüncü operasyonda durdurulan bir minibüste kayısı kutuları içerisine gizlenmiş 867 karton kaçak sigara ele geçirilirken 1 kişi gözaltına alındı. Beşinci operasyonda Genç ilçesi Kültür Mahallesi Diyarbakır Caddesi, Genç lisesi önünde durdurularak kontrol edilen bir araç içerisinde iki parça halinde satışa hazır vaziyette toplam 13 kilo 440 gram esrar maddesi ele geçirilirken olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Son operasyon ise Genç İlçesi Yazkonağı köyü ile Büyükçağ köyü Gümüşlü mezrasında gerçekleştirildi. Operasyonda tarlanın etrafındaki dağlık arazi üzerine kurutulmak üzere bırakılmış satışa hazır vaziyette daralı ağırlığı 135 kilo 288 gram esrar maddesi ile tarlada ekili vaziyette 69 bin 954 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişinin yapılan tahkikatın ardından adli makamlara sevk edildikleri belirtildi.