BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

ISTAKASINI bırakıyor!

Bilardocu Semih Saygıner Disiplin Kuruluna sevk edildi. O da bırakma kararı aldı.

Abone ol Avrupa Şampiyonası’na gitmediği için Disiplin Kurulu’na sevkedilen milli bilardocu Semih Saygıner ‘28 yıllık emeğimi çöpe attılar. Spor hayatımı donduracağım’ dedi

Dünyaca ünlü milli bilardocu Semih Saygıner’den şok karar. Avrupa Üçbant Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’na katılmadığı için Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu ve Tayfun Taşdemir’le birlikte Disiplin Kurulu’na sevkedilen Saygıner, ‘Yaşanan olumsuzluklardan bıktım. 28 yıllık sporculuk hayatım çöpe atıldı. Sporculuk hayatımı donduracağım’ dedi.

ŞARKI YARIŞMASI MI SEBEP OLDU?

Milli bilardocu, Disiplin Kurulu’na sevkedilmesiyle ilgili olarak ise, ‘Avrupa Üçbant Şampiyonası’na gitmeme nedenim, katıldığım şarkı yarışması değil, ABD’deki televizyon çekimleridir. Dünya Şampiyonası’na ise sponsorların desteğini çekmesi nedeniyle gidemedim. Ceza alacak bir eylemim olmadığına inanıyorum’ ifadesini kullandı. Saygıner’in yanı sıra Yüksel, Çoklu ve Taşdemir de bilardoyu bırakmayı düşünüyor.

SAYGINER'İN SAVUNMASI

l17-20 Mayıs 2007’deki Avrupa Üçbant Şampiyonası’na şarkı yarışmasına katıldığım için değil, ABD’de dünya bilardosu için büyük önem taşıyan TV programına katıldığım için gidemedim.

Prosedür gereği CEB ile kontak kurulup yerime bir başka Türk sporcu gönderilmesi için girişimde bulunulmuş. Bu da mazeretimin kabul edildiği anlamına gelir.

Ekvator’daki Dünya Şampiyonası’na katılacak kafileye dahil edilmedim. Başkan Uğur Karagöllü davet edildiğimizi ve masraflarımızın karşılanacağını bildirdi. Bu doğru değil. Çağırılmadığım bir turnuvaya katılmadığım suçlamalarını kabul etmiyorum.