BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

İşsizlik belediyeye yenildi

Önce Beykoz Kundura kapandı ardından da Paşabahçe’nin Şişecam’ı.. Ve devreye belediye girdi...

Abone ol

Önce Beykoz Kundura kapandı ardından da Paşabahçe’nin Şişecam’ı... Geçim kaynağı olan bu iki büyük fabrika kapanınca Beykoz , tam bir işsizler şehrine dönüştü. İlçelerindeki işsizlik oranı 5 katına çıkan Beykoz Belediyesi ise iş bulma kurumu gibi çalışıp son 10 ayda 1200 kişiye kazanç kapısı oldu. Belediye, bölgede yaşayan işsiz vatandaşların isyanına kayıtsız kalmadı ve insan kaynakları birimi kurarak Beykoz’da istihdam kapasitesi yüksek işletmelerle derhal bağlantı kurdu.

BAŞARILI OLDULAR

İşçi alımı için teklif götürülen 150 firmadan olumlu cevap gelince, Beykoz Belediyesi işsiz vatandaşların başvuruda bulunmasını istedi. Belediyenin insan kaynakları birimine 2003’ün Eylül sonuna kadar 2 bin 400 kişi müracaat etti. Yüzde 60’ı ilkokul, yüzde 29’u lise ve yüzde 11’i ise üniversite mezunu olan işsiz Beykozlular’ın 1200’ü çeşitli işlere yerleştirildi. Ayrıca belediyenin açtığı İngilizce kursundan mezun olan 10 kişi de Antalya’da çalışmaya başladı.

4 BİN KİŞİ SEVİNDİ

Beykoz Belediye başkanı Alaattin Köseler, bölgedeki işsizlerin yavaş yavaş istihdam edilmesini sağladıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Köseler, ‘Başka belediyelere örnek olacak bir birim oluşturduk ve başarılı olduk. 1200 kişinin bakmakla mükellef olduğu kişileri de hesaba katarsak yaklaşık 4 bin kişi sayemizde ekmek yemiş oldu. Bize destek veren bütün firmalara da teşekkür etmek istiyorum’ dedi.

ALLAH RAZI OLSUN

Belediyenin iş bulduğu vatandaşlar çok mutlu olduklarını söyledi.

Nuran DEMİREL ‘Eşim ve ben işsiz kalmıştık. 3 çocuğumuzu okutmak zorundaydık.Belediye kısa sürede iş buldu. Allah razı olsun’

Dilber BÜYÜKUĞUR ‘Kriz sonrası işsiz kalmıştım.Hiç ummadığım kadar kısa sürede belediye bana iş buldu. Bunu sağlayanlara teşekkür ederim.’
Raif AŞÇI ‘Uzun bir süre işsiz dolaştım.Belediyeden yardım istedim.15 gün sonra bu işe başladım.’

BEYKOZ BELEDİYESİ İŞSİZLİĞİN İLACI OLDU.

Beykoz Belediyesi,ilçedeki işsizlik oranı 5 katına çıkınca iş bulma kurumu gibi çalışmaya başladı. Bu amaçla bünyesinde kurduğu insan kaynakları bölümü ile 10 ayda 1200 kişiyi iş sahibi yaptı.
İstanbul’un şirin ama belki de en bahtsız ilçelerinden Beykoz’da işsizlik oranı 5 katına çıkınca ,belediye kolları sıvadı ve vatandaşları istihdam etmeye başladı.
Beykoz’un en önemli gelir kaynaklarından olan Deri-Kundura ve özellikle de Şişecam Fabrikalarının art arda kapanmasını ,işsiz sayısının artması ve bölge esnafının kan ağlaması takip etti.Beykoz Belediyesi de bölgede yaşayan vatandaşların sürekli iş istemesi üzerine İnsan Kaynakları birimini kurdu.Birim vatandaşların istihdam edilmesi konusunda destek istediği bölgedeki firmaların yaklaşık 150 sinden olumlu cevap aldı.

1200 KİŞİYE İŞ BULUNDU.

İnsan kaynakları birimine bu yılın Eylül ayı sonuna kadar 2400 kişi başvurdu.Vatandaşlardan 1200 ü çeşitli bölgelerde işlere yerleştirildi.Ayrıca aynı birim tarafından İngilizce v e Turizm kursları da açılarak mezun olan 70 kişiden 10 u Antalya’da bir otelde çalışmaya başlaması sağlandı.Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler başvuranların yarıya yakın kısmına iş bulunmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek ‘İşe yerleştirdiğimiz 1200 kişinin çocukları ya da bakmakla yükümlü oldukları kişileri de hesaba katarsak yaklaşık 4000 kişi bu sayede ekmek yemiş oldu.Bize destek veren tüm firmalara teşekkür etmek istiyorum ‘dedi.

FORM DOLDURMAK YETER

Beykoz Belediyesinin İnsan Kaynakları Şefi Erdal Direğin ise Beykoz’un bir köy havasında olduğunu belirterek şunları söyledi:’İnsanlar Belediye yi bir baba olarak görüyor ve iş için bize başvuruyorlardı.Başvuranlar ilk olarak bir form dolduruyor.Formlar sayesinde iş başvurusu yapan vatandaşların özelliklerine göre iş tespiti yapılarak işlere yerleştiriliyor.
Bu güne kadar bilgisayar teknisyeninden ,işçiye,yönetici asistanından çaycıya kadar bir çok kişiyi çeşitli iş kollarında çalışmaya sevk ettik.