BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  DÜNYA

İsrailli askere Facebook cezası

"Facebook"a, "hassas fotoğrafları" onay almaksızın koyduğu gerekçesiyle 19 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

İsrail ordusunun, seçkin istihbarat sınıfından bir asker, ünlü paylaşım sitesi "Facebook"a, bağlı bulunduğu askeri üsse ait "hassas fotoğrafları" onay almaksızın koyduğu gerekçesiyle 19 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İsrail Silahlı Kuvvetleri, böyle bir suçtan dolayı ilk kez bir askerini mahkum etmiş bulunuyor.

İsrail Hava Kuvvetleri de geçen günlerde bir talimat yayımlayarak, hassas görev birliklerindeki tüm personelinden, Facebook sitesine koymuş olabilecekleri fotoğraflarını geri çekmelerini istedi. Bu fotoğraflardan bazıları, askerleri yalnızca görev yaptıkları birliğin kimliğini açık etmekle kalmıyor, bazen hassas ya da gizli silahlarla birlikte gösteriyor.

İsrail Hava Kuvvetlerince yayınlanan emir, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin başka birliklerinde görev yapmış olan ve ordudaki görevleri sırasında siteye fotoğraflarını koyan diğer askeri personeli kapsamıyor.

İsrail Silahlı Kuvvetleri sözcüsü tarafından yapılan açıklamada "Emrin yayınlanmasını gerektiren olay tarafımızdan bilinmektedir" denilirken, söz konusu fotoğrafın niteliği konusunda bilgi verilmedi.

Sözcü ayrıca, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin, askerleri internetin dikkatsiz sivil kullanımının yol açabileceği tehlikeler konusunda eğitileceğini de açıkladı.