BIST 10.952
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.503,74
HABER /  DÜNYA

İsrail'in korkunç Mavi Marmara planı

Mavi Marmara gerçeği 5 ay sonra ortaya çıktı. İsrail'in diplomasiyi hiçe saydığı ve resmen katliam yaptığı belgelendi.

Abone ol

Gazze'ye yardım malzemeleri götüren gemilerin rotasının Gazze değil, Mısır'ın El-Ariş limanı olduğu ortaya çıktı. Rota değişikliğinin 3 gün önce İsrail ve ABD'ye bildirilmesine rağmen İsrail, Mavi Marmara gemisinde 9 Türk vatandaşını öldürdü.

Mavi Marmara gerçeğini Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, bugünkü köşesinde yazdı. İşte diplomasiyi yırtıp atan İsrail'in kanlı baskının ayrıntıları:

"(...)Milliyet’in Türk ve batılı kaynaklarla görüşmeler ve BM Ankara’nın İsrail’e de bildirdiği formüle göre, İsrail’in gemiye “Geçemezsiniz” yolundaki uyarısı ya da hücum botlarıyla hafif bir müdahalesi sonrasında Mavi Marmara filosundaki 6 gemi, Mısır donanmasının nezaretinde teker teker El-Ariş limanına gidecekti.

İşin ilginç yanı, bu formül son dakikada değil, tam 3 gün önceden İsrail’e bildirilmişti. “El-Ariş müjdesi“ Ankara tarafından baskından 3 gün önce 28 Mayıs Cuma sabahı Washington’a bildirilmiş, birkaç saat sonra İsrail hükümeti de bu haberi alıp doğrudan Ankara’yla temasa geçerek konfirme etmişti.

Bülent Yıldırım doğruladı
Geminin organizatörü konumundaki İHH başkanı Bülent Yıldırım da ilk kez bu gerçeği Milliyet’e doğrulayarak “El-Ariş’e gidecektik. Durum onu gösteriyordu. Verdiğimiz koordinatlar Mısır karasularıydı. Gidiş yönümüzü herkes biliyordu” dedi.

Böylece 9 Türk’ün ölümü ve Türk-İsrail ilişkisinin tamamen kesilmesine neden olan baskının, aslında diplomasi masasında tatlıya bağlandığı, İsrail’in buna karşın yine de olağanüstü sert bir müdahalede bulunmayı seçtiği ortaya çıktı."