BIST 10.563
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.478,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPli vekil türban için üzgün!

CHP'li İnal Batu, başörtüsü konusunda tutulmayan sözler nedeniyle üzüntülü. İşte o sözler...

Abone ol

CHP'li İnal Batu, başörtüsü konusunda tutulmayan sözler nedeniyle üzüntülü. Zaman'da yer alan habere göre Batu, çözüm için ek şartlar ileri sürmenin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını savunurken, "En azından komisyona üye verilmeliydi." dedi.

CHP'nin başörtüsü konusundaki çelişkili tavırları, sosyal demokratları da rahatsız etti. Partinin eski genel başkan yardımcılarından İnal Batu, onlardan biri. 'Yeni CHP' söylemiyle bazı şeylerin değişebileceğinden ümitlendiğini belirten Batu, hayal kırıklığına uğradığını söylüyor.

Başörtüsü konusunda gelinen noktayı üzüntüyle karşıladığını ifade eden Batu, "Referandum döneminde gayet memnunduk, Sayın Genel Başkan 'Bunu biz çözeriz' diye ortaya çıktı. Şimdi 'Biz çözülmesine mani oluruz' noktasına gelindi." diyor.

CHP'nin, türbanın üniversite dışındaki kurumlarda kullanılmasına karşı çıkmasına hak veren Batu, anamuhalefet partisinin çözüm paketine dokunulmazlıklar ve seçim barajını koyma çabasını ise iyi niyetle bağdaştırmıyor: "CHP'nin en azından komisyona üye vermesi gerekirdi."

CHP'nin, türbanın ilk ve ortaöğretime girmemesi ile kamuda hizmet verenlerin kullanmamaları gerektiği görüşünü haklı gören Batu, şöyle devam etti: "Ama 'Ben bunu çözerim' deyip sonra türban sorununun yanına dokunulmazlıklar ve seçim barajı paketini koymayı da iyi niyetle bağdaştırmıyorum. En azından komisyona üye vermeli ve CHP'li üye, 'Üniversitelerde türban sorununun çözümünü istiyoruz' demeliydi."

Emekli Büyükelçi ve eski CHP İstanbul Milletvekili İnal Batu, partinin daha önceki başörtüsü hamlelerini hatırlattı. 2008'de Meclis'te yapılan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirmesini buna örnek gösterdi. "Fakat o zaman 'biz çözeriz' dememişti. Bu defa 'çözeriz' deyip mani olma noktasına gelindi." diyen Batu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun klasik CHP çizgisinden ayrılarak daha özgürlükçü davranışlar sergilemeye çalıştığını ama gelgitler yaşandığını ifade etti.