BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.498,65
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın başı tazminatla dertte!

Geçitli’deki mayın faciasında 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, PKK'ya maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Geçitli’deki mayın faciasında 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, saldırıyla ilgili olarak hem İçişleri’ne hem de PKK ve örgüt lideri Fehman Hüseyin’e tazminat davası açacak. Cahit Erol’un dava açması durumunda, PKK’ya vatandaşlar tarafından açılmış ilk maddi ve manevi tazminat davası yaşanmış olacak.

Star gazetesinin haberine göre, Hakkari’nin Geçitli köyündeki 16 Eylül’deki mayın faciasında kızı ve oğlu dahil 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, hem İçişleri Bakanlığı hem de PKK ile örgüt liderlerinden Fehman Hüseyin’e maddi ve manevi tazminat davası açacak. Yaslarının 40 gün olduğunu, bu sürenin de yarın dolacağını kaydeden Erol, ardından hemen dava açılması için avukatıyla görüşeceğini kaydetti. Erol ayrıca, saldırıyı yapanların mutlaka bölgede birilerinden yardım aldığını, yataklık yapan kişilerin kendisini hedef gösterdiği için bulunmasını istedi.

SORUMLULARI TEK TEK HESAP VERMELİ

Saldırının üzerinden geçen 38 güne karşın kendilerini toparlayamadığını anlatan Erol, “Eşim geceleri, ‘Aydın  geldi’ diyerek kalkıyor. Ona Aydın’ın öldüğünü, rüya gördüğünü anlatmaya çalışıyorum. Psikolojisi düzelmiyor. Geceleri sürekli dışarı çıkıyor, Aydın’ı karşılamak için bekliyor” diye konuştu. Eşinin, kendisine ‘Oğlumun kanı yerdeyken sen tazminat peşindesin’ diye tepki gösterdiğini ancak oğlunun 28 bin TL’ye aldığı servis aracının bile borcunu ödeyemediğini belirten Erol, saldırganların hem hapis hem de manevi tazminat cezası almasını istediğini belirtti.

Saldırının kendisine yönelik olduğundan emin olduğunu ifade eden Cahit Erol, arkasında ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in olduğu iddiasıyla ilgili şunları söyledi: “Saldırıyı PKK yöneticilerinden Fehman Hüseyin’in yaptığı açıklandı. Sorumlusu Fehman Hüseyin’se PKK’ya da dava açacağım. Sorumlusu bulunup kesinleşsin. Nasıl ki Mersin’de polisleri bıçaklayanlar hemen bulunabiliyorsa burada da saldırıyı yapanlara yardım edenler bulunmalı.

YATAKLIK EDENLER DE BULUNSUN

Bu civarda sadece mayının patladığı yerde telefon çekiyor. Bunu herkes bilmez, ancak buralarda yaşayanlar bilir. Ayrıca saldırıyı yapıp düz ovada nasıl kaçabiliyorlar? Demek ki destek var. Destek verenler, yataklık edenler kimse bulunsun. Askeriyeye malzeme taşıdığım söylentisi yayılarak hedef yapıldım. Böyle bir şey yok.“

İlk bireysel tazminat davası 

Cahit Erol’un dava açması durumunda, PKK’ya vatandaşlar tarafından açılmış ilk maddi ve manevi tazminat davası yaşanmış olacak. Can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar, güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’na dava açıyor ve tazminatı bakanlık ödüyordu.

Şehit olan güvenlik güçlerinin yakınlarının tazminat taleplerindeyse, tazminatı yine devlet ödüyor ancak muhatap bulması durumunda saldırıya karışan PKK’lı veya ailelerinden tazminatın tahsil edilmesine çalışılıyordu.