BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

İsrail’i destekledi

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail’in Gazze’de başlattığı kara harekatına destek vererek, sivil ölümlerin azaltılmasını istedi. <br/>ABD Başka...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail’in Gazze’de başlattığı kara harekatına destek vererek, sivil ölümlerin azaltılmasını istedi.
ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyon hakkında konuştu. Gazze’deki durum hakkında İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Obama, “Teröristlerin tüneller vasıtasıyla İsrail’e sızma çabalarını engelleme dahil olmak üzere İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonunu ele aldık. İsrail’in kendini savunmaya hakkı olduğunu bir kez daha yineledim. Hiçbir ülke kendi sınırlarına roket fırlatılmasını kabul etmemelidir” dedi.
Obama ayrıca, “ABD’nin, dostlarının ve müttefiklerinin daha fazla masum insanın hayatını kaybetmesinden endişe duyduğunu Netanyahu’ya ilettim. Roketlerin kendi topraklarına atılmasını engellemek için İsrail’in operasyonlarını desteklediğimizi belirttim. Aynı zamanda kara operasyonun da tünellerin üstesinden gelmek için düzenlendiğini anladığımızı ifade ettim” dedi.
(İHA)