BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Gazze için TOMA'ya karşı namaz! Türkiye sokakta

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 260'a yükseldi. Türkiye'de hemen hemen her şehirde Gazze'ye destek yürüyüşleri yapıldı.

Abone ol

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 271'a yükseldi. 2050 kişi ise yaralandı. Düzenlenen kara harekatı sırasında ölen İsrailli asker sayısı ise 24'e çıktı.

Türkiye'de ise hemen hemen her ilde İsrail protestoları düzenlendi. Dün akşam saatlerinde İstanbul'da bir grup protestocunun Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazaya taş ve yumurta atması üzerine polis müdahale etti.

DİPLOMATİK İLİŞKİLERİNİ DÜŞÜRME KARARI

İsrail ise bugün öğle saatlerinde Türkiye'yle diplomatik ilişkileri düşürme kararı aldı ve diplomatik personel sayısını gerekli olan en düşük seviyeye düşürdü. 

GAZZE'DE YAŞANANLARI VE SON DAKİKA BİLGİLERİNİ CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için neredeyse tüm Türkiye'de gıyabi cenaza namazı kılındı.

ADANA'DA TOMA'YA KARŞI NAMAZ

Adana'da ise MAZLUMDER ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri Gazze için TOMA'ya karşı namaz kıldı.

aa_picture_20140718_2823061_web.20140718170333.jpg

Diyarbakır'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi ve cuma namazının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Aralarında Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ile Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin de bulunduğu grup daha sonra Ekinciler Caddesine slogan atarak ve tekbir getirerek yürüdü.

ERDOĞAN İSRAİL'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ TIKLA

Burada grup adına konuşan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Beran Işık, İsrail'in ramazan ayının ilk gününden itibaren Gazze'ye saldırı düzenlediğini söyledi.

İsrail'in düzenlediği hava saldırısında 240 Filistinli'nin şehit olduğunu belirten Işık, kara harekatıyla İsrail'in katliam yapmayı planladığını savundu.

Saldırıların 3 Yahudi'nin ölümüyle başladığını kaydeden Işık, Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze halkının topluca cezalandırıldığını ifade etti.

İsrail'in daha önce de benzeri saldıralar gerçekleştirdiğini anlatan Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şehir denemeyecek kadar küçük bir alana bir buçuk milyon insanın mahkum edildiği Gazze şeridi, Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Siyonistlerin ablukadan ötürü olağan hayatı dahi son derece ağır şartlarda sürdürdüğü bölge, İsrail'in hunharca saldırılarına karşı savunmasız durumdadır. Bu mübarek beldenin halkı, siyonist teröre teslim olmadığı için tüm dünyanın gözleri önünde yıllarca yokluğa, işkencelere ve katliamlara maruz kalmaktadır."

"Filistin halkı büyük bir soykırım riskiyle karşı karşıyadır" diyen Işık, batılı devletleri sessiz kalmakla suçladı.

Filistinli'lerin yaşadıkları karşısında Birleşmiş Milletler'in çifte stardart uyguladığını savunan Işık, uluslararası camianın tepki göstermemesi nedeniyle İsrail'in saldırılarını arttırdığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin de Filistin'e yapılanları kınadıklarını söyledi.

Tüm Müslümanları Filistin ile dayanışmaya davet eden Ergin, Müslüman devletlerin birleşerek İsrail'e karşı yaptırım uygulaması gerektiğini belirtti.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

İsrail'in kabusu Hamas! Hamas örgütü nedir? TIKLA

İZMİR


İzmir ve Denizli'de toplanan gruplarda Gazze'ye yapılan saldırıları protesto etti.

Cuma namazı sonrası Basmane Meydanı'ndaki Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Filistin bayrakları ile bir süre İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Bayram Sakartepe, Filistin halkının İsrail'in sistematik olarak yürüttüğü işkence ve katliamlarına maruz kaldığını söyledi. Dünya ülkelerinin terör estiren İsrail'i sadece seyretmekle yetindiğini belirten Sakartepe, "Müslüman devletlerin yapması gereken tek şey birlik olmaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağını yakan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

HABERİN DEVAMI İÇİN 2. SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

DENİZLİ

Denizli'de ise cuma namazının ardından Delikliçınar Yeni Camisi'nin bahçesinde toplanan bir grup, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İsrail aleyhine sloganlar atan grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryıkmaz, masum Filistin halkına yönelik saldırıların son verilmesini istedi.

SİNOP 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Birleşmiş Milletler'in üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor" dedi.

Kılıç, Sinop'ta Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırmasını değerlendiren Kılıç, Birleşmiş Milletler'in bu saldırıya duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

"Bugün hepimiz buruğuz, üzgünüz, çünkü dün gece itibarıyla İsrail'in Gazze'ye başlatmış olduğu kabul edilemez kara harekatından dolayı Gazze'deki kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntı içerisindeler" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Son aldığımız bilgilere göre, can kayıpları söz konusu. Tabi ki bütün dünyanın bu fütursuzca davranış karşısında artık dur demesi gerekiyor. İsrail'in başlatmış olduğu kara harekatının açıklanabilir bir tarafı bizim açımızdan yoktur. İnsanların, sivil insanların, kadınların, çocukların, yaşlıların ölümü ile sonuçlanan harekatların bizim açımızdan nasıl değerlendirildiğini hükümetimiz açıkladı ama ben de burada bir kere daha bu harekatın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getiriyorum."

Saldırılarda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Hava bombardımanı ile başlayan süreçte artık gerçekten Gazze'de yaşayan insanların temel insani ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok ciddi sıkıntı içerisinde olduğu bilgisi bize ulaşıyor. Dün aldığımız en son bilgide artık ilaç sıkıntısının, sağlık sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığı bilgileri geldi. İki gün önce sahildeki kumsaldaki yavruların, çocukların resimlerini bütün dünya gördü. Artık bu işe dur demenin zamanı gelmiştir ve geçmiştir. Birleşmiş Milletler'in üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor."

Kılıç, daha sonra basına kapalı bölümde Vali Köşger'den çalışmalar hakkında brifing aldı. Köşger, ziyaretin anısına Bakan Kılıç'a el yapımı bıçak hediye etti.

KONYA 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Konya'daki camilerde cuma namazı sonrasında protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesince cuma namazı çıkışı tarihi Şerafettin Camisi'nde de Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası İsrail saldırılarında ölenler için dua edildi, gözyaşı döküldü. Çoğunluğu çocuklar ve gençlerden oluşan grup üyeleri, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

"Kahrolsun İsrail", "Hamas İsrail'i vur" sloganları atan gruptakiler, "Filistin için duaya", "Uyan ve ses ver, kardeşinin sesine", "Mazlumlar için tek yürek", "Zulüm devam ediyor, sessiz kalma" yazılı pankartlar taşıdı.

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, yaptığı açıklamada, İsrail'in 8 bin askerle Gazze'de yeni bir katliam süreci başlattığını söyledi.

konya'da israil protestoları.jpg

İsrail ordusunun uçak, tank ve zırhlı araçlarla Gazze'deki sivil bölgeleri yerle bir ettiğine dikkati çeken Parlak, "Bu saldırılar karşısında metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistin'in onurlu insanlarına selam olsun. İsrail bir türlü hedefine ulaşamamıştır. Allah'ın izniyle siyonist terör örgütü geldiği gemilerle ardına bakmadan o mübarek toprakları terk edecektir" diye konuştu.

 Tarihi Kapu Camisi önünde de protesto vardı. Cuma namazı sonrasında düzenlenen eylemle Gazze'ye yönelik saldırılar protesto edildi. Cami önünde toplanan kalabalık grup, "Konya'dan Gazze'ye, direnişe bin selam", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar attı.

Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim gören Filistinli öğrenci Baha El Mısri'nin okuduğu duanın ardından Konya İHH Tanıtım ve Medya Sorumlusu Selim Tosun, basın açıklaması yaptı. Arapça okunan dua sırada gruptan bazı kişilerin duygulanarak gözyaşı döktüğü görüldü.

 Caminin karşısındaki alanda toplanan bir grup kadın da ellerindeki Filistin bayrakları ve pankartlarla protestoya destek verdi. Her iki caminin önünde protesto yapan gruplar, olaysız dağıldı.

 [PAGE]

AKSARAY

Aksaray'da Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde toplanan Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu'nca İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edilerek hayatını kaybeden Filistinliler için basın açıklamasında bulundu.

Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, grup adına yaptığı konuşmada, Filistin topraklarının tarihin en kötü günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Konuşmanın ardından grup, "Kahrolsun İsrail" ve "Zalimler için Yasasın Cehennem" sloganları attı.

ADANA'DA TOMA'YA KARŞI NAMAZ

İsrail'in Gazze saldırıları Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

Adana'da, Kemeraltı Camisi'nde cuma namazının ardından MAZLUMDER ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kadınlar ve çocuklar 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Burada, İsrail aleyhine atılan çeşitli sloganların ardından grup adına basın açıklaması yapan MAZLUMDER Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş, Filistin'deki kan, gözyaşı ve zulmü protesto ettiklerini söyledi.

 israil pprtestoları, israil gazzede son durum

Filistin'de en az 270 kişinin şehit edildiğini dile getiren Göktaş, "Maalesef bölgemizdeki bütün politikalar siyonist güçlerin bekası için yapılmaktadır. Suni devletler ve bu devletlerin başındaki uşaklar İsrail'in yaptığı hiçbir eyleme ses çıkaramamakta. Ramazan'da Filistin'e saldırmayı alışkanlık haline getirmiş olan siyonist işgalcileri maalesef dünya desteklemektedir. ABD, İngiltere, Fransa gibi devletler bu saldırıları sanki kendini savunmak hakkıymış gibi göstermektedir" diye konuştu.

Göktaş, Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlara Allah'tan rahmet diledi.

Daha sonra AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal da Filistin'e yapılan saldırıları kınayan bir konuşma yaptı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Grup daha sonra 5 Ocak Meydanı'ndan İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Burada da hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından gösteri sona erdi.

Kozan ilçesinde de cuma namazı çıkışı Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği tarafından İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı protesto edildi.

MERSİN

Mersin'de cuma namazı sonrası kent merkezindeki Ulu Cami avlusunda toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri ellerindeki bayrak ve pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra grup adına konuşan Sezai İncesu, İsrail'in bir an önce saldırılarını durdurması gerektiğini belirtti.

İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesini isteyen İncesu, tüm Müslümanların Filistinlilerin yanında olması gerektiğini söyledi.

Grup cami avlusunda İsrail bayrağı yaktıktan sonra Kuruçeşme mevkisine kadar yürüdü. Burada da bir süre slogan atan grup dağıldı.

mersin israil protestoları.jpg 

HATAY

Habib-i Neccar Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı. Filistin halkı için dualar edildi.

Cenaze namazının ardından konuşma yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Urhan, İsrail'in yaptığı katliamları lanetle kınadıklarını söyledi.

İsrail'in ramazanda Filistin'e karşı yeni bir kuşatma başlattığı ifade eden Urhan, Müslümanlar olarak tepkisiz kalmanın yapılan zulme ortaklık anlamına geldiğini belirtti.

Öte yandan Antakya ilçesi Fatih Camisi'nde cuma hutbesinde Gazze'de hayatını kaybedenler için dualar edildi; namaz sonrası yardım toplandı.

Türk vatandaşların yanı sıra Suriyelilerin de kampanyaya destek verdiği görüldü.

israil-gazze-hamas-son-durum.jpg

OSMANİYE

 İsrail'in Gazze saldırıları Osmaniye'de de cuma namazı sonrası protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği protesto gösterisi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı; namaz sonrasında İslam dünyası ve Gazze için dua edildi.

AGD İl Sekreteri Abdullatif Kıllı, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in saldırıları kınanırken İslam dünyasının İsrail karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

SAKARYA

Sakarya'da Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Orhan Camisi önünde toplanan grup, İsrail aleyhine "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Muhammed'in ordusu, kafirlerin korkusu" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Başkan Yardımcısı Öztopaloğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırılarının devam ettiğini söyledi.

Çok sayıda zırhlı araç ve tankla Gazze'deki yerleşim bölgelerinin bombalandığına işaret eden Öztopaloğlu, gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığının tutum ve davranışlarının kendilerini kaygılandırdığını dile getirdi.

israil son durum son dakika haberleri 

Öztopaloğlu, "Aklı başında herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği (AB), siyonist terör örgütü İsrail'in varlığını teminat altına almak için vardır. Neden 'İslam Birliği' adı altında bir bakanlık kurulmuyor? Bunu, bizlerin vatandaş olarak düşünmemiz ve sorgulamamız gerekiyor" diye konuştu.

İsrail'i kınamalarının sonuç getirmeyeceğini savunan Öztopaloğlu, "Uluslararası siyaset, hamasi nutuklarla değil, yasa, anlaşma ve yaptırımlarla işler. Laf değil, icraat bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, hükümetin, Gazze'ye yönelik somut girişimde bulunmadığını ileri süren konuşmacıyı protesto eden vatandaşa gruptakiler sert tepki gösterdi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

[PAGE] 

 
KAHRAMANMARAŞ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kahramanmaraş Özgür-Der girişimi grubu üyeleri ile vatandaşlar, Ulu Cami'de cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra "Hamas'a selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Celal Kurşunlu, Gazze halkını haklı davalarında yalnız bırakmadıklarını, zalimin önünde diz çökülemeyeceğini belirterek, "Allah'ım, işte buradayız ve Ahmet Yasinler olmak için dualarımıza icabet et, haykırışlarımız duy ve yardımlarını gönder. Ey rabbimiz, gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mümin kullarına yardım et. Bizlere de direnişi, ileri atılmayı ve korkusuzca savaşmayı nasip et" sözleriyle dua etti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

DÜZCE

Düzce'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi ile İnsan ve Medeniyet Derneği Düzce Şubesi öncülüğünde Cedidiye Camisi'nin bahçesinde toplanan grup, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan İnsan ve Medeniyet Derneği Düzce Şube Başkanı Hikmet Keskin, siyonist İsrail'in mazlum Filistin halkına karşı başlattığı barbarca saldırıları kınamak için bir araya geldiklerini söyledi.

SOSYAL MEDYA GAZZE'DEKİ BU BEBEĞİN GÖRÜNTÜSÜNÜ KONUŞUYOR... TIKLAYIN

Gazze ve Filistin'deki anaların gözyaşı döktüğünü, babaların ah ettiğini, çocukların feryadının semaya yükseldiğine dikkati çeken Keskin, "Filistin topraklarına siyonist İsrail tarafından ramazanın beşinci günü başlatılan ve şiddetlenerek devam eden bombardımanlar sonucunda şehit sayısı 250'yi geçmiş, yaralı sayısı ise bini aşmış vaziyettedir" dedi.

Keskin, Suriye, Irak gibi ülkelerde devam eden iç çatışmalar, Müslüman halkların anlaşmazlıklarını fırsat bilen İsrail'in sahipsiz Filistin halkına karşı yeni bir soykırım ve zulüm başlattığını belirterek, her ramazanda Gazze'ye saldıran işgal devletinin işlediği cinayetlerden ötürü küresel güçlerden tepki yerine destek aldığını vurguladı.

"Başta Amerika olmak üzere İngiltere, Fransa ve diğer Batılı devletler, cinayetleri işgal devletinin kendini savunması olarak değerlendirmektedir" diyen Keskin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karşımızda kadın ve çocukları öldürmekten zevk alan, Tevrat'taki 'öldürmeyeceksin' ayetini hiçe sayan, aşağılık bir zihniyet var. Filistin, ümmetin meselesidir. Filistin düşerse İslam ümmeti yetim kalır. Bu yüzden Filistin'deki kardeşlerimizin direnişi ve orada şehit olan kardeşlerimizin mücadeleleri son derece önemlidir. Gazze'deki zulme, İsrail'in vahşetine susmak orucu bozar. Duyarsız, sessiz kalmak orucu bozuyor. Herkes görmezden gelip, sırtını dönse bile Türkiye, Filistin'e asla sırtını dönmeyecektir. 'Katiller için yaşasın cehennem' diyoruz."

Saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, yürüyüşün ardından Anıtpark'ta ilahi ve şiirler okuyarak dağıldı.

SAMSUN

Samsun İnsan Hakları ve İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrasında Büyük Cami önünde toplanan vatandaşlar, afiş ve pankartlarla bir süre İsrail aleyhine slogan attı.

SİYAH Başkanı Ömer İdris Akdin, yaptığı basın açıklamasında, İsrail devletinin yerli ve yabancı işbirlikçilerini kınadıklarını söyledi.

aa_picture_20140718_2822115_web.jpg 

Gazze'nin uzun zamandır "dünyanın en büyük açık hava hapishanesi" olduğunu anlatan Akdin, "Gazze'de insanlar açlıkla mücadele etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek bulmanın derdine düşmüş durumda. İsrail, dünyanın sessizliğinden güç alarak ramazanda Gazze halkına bomba yağdırıyor" diye konuştu.

Akdin, Müslümanlardan zulümlere ve zalimlere karşı sessiz kalmamalarını istedi.

Grup, Filistin halkı için yaptıkları duanın ardından dağıldı.
[PAGE]

ERZURUM

Erzurum'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Lala Paşa Camisi önünde cuma namazının ardından toplanan bir grup, ellerinde "Müslüman zulme boyun eğmez", "Filistin'e dua, İsrail'e beddua", "Mazlumlar ayağa kalkmadan, zalimler diz çökmez", "Ölen insanlar mı, insanlık mı" yazılı pankart ve dövizler açarak İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Erzurum Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Mustafa Güvenli, gece Müslümanlar sahura hazırlanırken, İsrail'in kara harekatı başlatarak, Gazze'deki Müslümanların sahur sofrasına modern dünyanın yüksek teknolojileri ile üretilmiş kan ve gözyaşı bombaları düşürdüğünü söyledi.

Güvenli, on gündür havadan yağdırdığı bombalarla ölümlere yol açan İsrail'in pervasız bir şekilde saldırılarını sürdürdüğünü ve kara harekatı başlattığını ifade ederek, "Yine onlarca, yüzlerce masum insanı uykusunda vurdu, sofrası başında vurdu. Özellikle de adeta kasıtla olarak ramazan ayında bu saldırıları getirerek, en acı saldırıları, en büyük saldırıları maalesef Müslümanların mübarek ayı ramazanda yaptı" dedi.

Gazzeli çocukların anne-baba diyemeden Siyonistlerin hedefi haline geldiğini belirten Güvenli, Gazze'de insanların her an ölümün onları bulacağını bildikleri için dillerinde Kelime-i Şehadetle dolaştığını anlattı.

Güvenli'nin sözü sık sık "Avrupa değil İslam Birliği", "Hamas'a selam direnişe devam", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa" şeklinde sloganlarla kesildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de rahmet ayında Filistinli Müslümanların büyük bir savaşla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, şunları konuştu:

"Tapuları kendilerinin olan, öz be öz vatanlarında İsrail'in kuşatması altında yiyecekten mahrum, ilaçtan mahrum bir de şimdi bu mübarek ayda bir kara harekatıyla karşı karşıya. Biz Erzurumlular olarak bu olayı telin ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın neresinde olursa olsun insanlığa karşı işlenen tüm suçlara karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Biz kardeşlerimizin acısını, sıkıntısını paylaşıyoruz, telin ediyoruz. İsrail'in yıllardır bu Müslüman kardeşlerimize yaptığı zulme göz yuman batıyı da telin ediyoruz."

Burada dua edilmesinden sonra saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Grup ardından, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak, Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatıp, Yakutiye Kent Meydanı'ndan Havuzbaşı'na kadar yürüdü.

İZMİT

İzmit ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İsrail karşıtı slogan atan ve dövizler taşıyan grup, Sabri Yalım Parkı'nda toplandı.

Grup adına açıklama yapan AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, İsrail'in çok sayıda zırhlı araç ve tankla gerçekleştirdiği kara harekatıyla yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalıştığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un "İsrail ,sivil kayıpları önlemeye çalışmalı" açıklamasına değinen Gürsoy, açıklamanın BM'nin katliama çanak tuttuğunun göstergesi olduğunu anlattı.

BM, ABD, ve AB'in İsrail'in varlığını teminat altına almak için var olduğunu savunan Gürsoy, "Venezuela, İsrail Büyükelçisi'ni sınır dışı etmişken, Şili, İsrail ile bütün ticari ilişkilerini durdurmuşken ,Türkiye'nin İslam ülkelerini tepkisiz kalmakla suçlamaya hakkı yoktur" ifadesini kullandı.

İsrail ile anlaşmaların tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istediklerini vurgulayan Gürsoy, şunları kaydetti:

"Terör örgütü İsrail, Ankara'dan, İstanbul'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir. Muhatabımız terör örgütü İsrail değildir. Allah'ın izniyle siyonist terör örgütü, geldiği gemilerle ardına bakmadan bu mübarek toprakları terk edecektir. Şehitlerimize selam olsun. Hamas'a ve mücahitlerimize selam olsun. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır."

Grup, açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.