BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  GÜNCEL

BBC grevi askıya alındı

BBC'de çalışanların örgütlü olduğu sendikaların 23 Temmuz günü yapacaklarını ilan ettikleri grev yönetimin yeni teklifi üzerine askıya alındı.

Abone ol

BBC'de örgütlü sendikaların 23 Temmuz günü yapacaklarını ilan ettikleri grev yönetimin yeni teklifi üzerine askıya alındı.

Yayıncılık ve eğlence sektöründe örgütlü BECTU ve Ulusal Gazeteciler Sendikası NUJ, geçen hafta yönetimin yüzde 1'in biraz üzerinde olan maaş artışı önerisini yetersiz bularak grev kararı almışlardı.

Grev için seçilen tarih ise, Glasgow'da düzenlenecek olan İngiliz Uluslar Topluluğu Oyunları'nın açılış törenine denk geliyor.Grev kararının ardından yönetim sendikaları yeniden toplantıya çağırdı.

Cuma günü yapılan toplantıda işverenin iyileştirilmiş bir öneriyle masaya geldiği belirtiliyor.

BECTU Sendikası Genel Sekreteri Gerry Morrissey, ''Yönetimin bugünkü tavrını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu yeni adımın üyelerimizin yeni bir oylamada dikkate alacağı ciddi ölçüde ileri bir teklif olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

BBC yönetiminin yeni teklifi, daha önceki yüzde 1'in biraz üzerindeki maaş artışını ortalama yüzde 1.7 civarına getiren seyyanen ödeme öngörüyor.

İşverenin yeni teklifinde ayrıca sosyal ödemelerde iyileştirme ve ikinci yıl için ise yüzde 2.5 civarında bir maaş artışı öneriliyor.

BBC yönetiminin önerisi, üyelerin onayına sunulacak.

Ancak BBC yönetimiyle çalışanlar arasındaki uzlaşmazlık ücret artışı anlaşmazlığından ibaret değil.

BBC yönetimi Perşembe günü Haber Dairesi'nde 400'den fazla çalışanın işten çıkarılmasını öngören açıkladı.