BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Alperenlerden BBP'ye İhsanoğlu şoku!

BBP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kararına Alperenlerden sert tepki geldi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçen Çarşamba günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyecekleri açıklamıştı.

Bu desteğe Alperen Ocakları'ndan zehir zemberek bir yanıt geldi.


Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, İhsanoğlu'nu destekleme kararının Büyük Birlik ruhunu hançerlediğini belirtti. Tüzün, Alperen Ocakları Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

BAĞRINDAN HANÇERLEDİ

"Cumhurbaşkanı seçimleri münasebetiyle bütün BBP ve bütün Alperen Ocaklılarla yapılmış bir istişare kararıymış gibi BBP Genel Başkanı tarafından dile getirilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek açıklaması, asla bir araya gelemeyecek olan CHP ve BBP isimlerini bir araya getirmiş ve bu da BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu eliyle oluşturulmuş Büyük Birlik ruhunu bağrından hançerlemiştir."

-Tüm Alperenler bilmelidirler ki bu konuda Alperen Ocakları ile yapılmış herhangi bir istişare yoktur. Bizimle istişare yapılmamasından da öte itibarlı itibarsız birçok vagoncuk eklenmek suretiyle CHP lokomotifi peşine takılan bir güruh arasına BBP adının yazılması, 21 yıllık temiz mazisiyle Büyük Birlik Partisine yapılabilecek en büyük kötülüktür.

-Şehit liderimizin yiğitçe seslenişiyle seslendiği ve ‘Sen milletimizin başına bela mısın’ dediği CHP, bugün Büyük Birlik Partisini yönettiğini zannedenlerce Haçlı ittifakında buluşulmuş bir kader ortağı haline getirilmiştir.”

-“CHP’ye partimiz namına gerekli istişareler yapılmadan destek açıklayanları Büyük Birlik Partili saymamalarını istiyoruz. Zira Muhsin Yazıcıoğlu’nun 40 yılda alna çektiği nur çizgileri, siyaseti ticaret belleyenlerce bir hamlede zifte inkılap edebilecektir. Allah şahit olsun ki İslam dinini kuvvelendirmek için milletimizi kuvvetli kılmaktan başka muradı olanlara ne bu hareketi, ne de Muhsin Yazıcıoğlu’nu teslim etmeyeceğiz. Sayın Mustafa Destici’ye tüm yiğit Alperenler namına sesleniyoruz! Ey Mustafa Destici! Sen Muhsin Yazıcıoğlu değilsin, Alperen Ocakları da olta balıkçılığı federasyonu değildir” ifadelerini kullandı.

BBP ALPERENLERDEN KURTULMAK İSTİYOR

-“Kişilerin gelip geçici oldukları bir vazife intikalinde adını zikrettiğimiz bu iki kurum, rahmetli başkanımız zamanında senfonik bir uyumla birlikte yürürlerken, İslam davasına karınca kararınca katkı sağlamış ve kişisel menfaatleri değil her zaman millet menfaatlerini ön planda tutucu adımlar atmışlardır. Ama yiğit liderimizin aramızdan ayrılmasıyla beraber zamanla akustiği bozulan bu senfonik uyum, kişisel ikbalini önde tutucu insanların fikri bir tutum takınamamaları nedeniyle aksamış ve gitgide Büyük Birlik Partisinin, Alperen Ocaklarından kurtulma kavgasına dönüştürülmüştür”.

Tüzün, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından Alperen Ocaklarının kapatılması girişimlerinde bulunulduğunu, gelen tepkiler nedeniyle bu girişimlerin ört bas edildiğini savundu.

DESTİCİ HAKKINDA AĞIR SUÇLAMALAR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, Alperen Ocaklarının Yazıcıoğlu ile ilgili davayı canlı ve gündemde tutmak için hazırlandığı eylemleri önlemeye çalıştığını ileri süren Tüzün, birçok eylemi engellemelere rağmen gerçekleştirdiklerini söyledi.

Destici’nin, daha önce Büyük bir evliyayla konuştum! Bu mevzu kazadır ve siz de kapatın diyor! Yoksa Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhunu zedelersiniz” dediğini ancak son dönemlerde “Yazıcıoğlu’nun Hükümet tarafından öldürüldüğüne” dair imalarda bulunduğunu öne süren Tüzün, “Şunu herkes bilmelidir ki Muhsin Yazıcıoğlu davası, gündelik politikalarda pazarlık konusu yapılabilecek bir dava değildir. Elinde belge ve bilgi olan, ses kaydı dinleyip görüntü izlediğini söyleyen her kimse bunları kapalı kapılar ardında gündelik politikalarına kulvar açmak için kullanmamalı, gereğini yaparak yetkili mercilere ulaştırmalıdır” dedi.