BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  DÜNYA

İsrailden roketli saldırı

İsrail Ordusu'nun Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği roket saldırısında Filistinli 3 militan öldü

Abone ol

İsrail Ordusu'nun Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği roket saldırısında Filistinli 3 militan öldü, 2 militan da yaralandı. İsrail Ordusu tarafından gerçekleştirilen roket saldırısında Filistinli 3 militan öldü, 2 militan da yaralandı.

İsrail hava kuvvetlerinin İslami Cihad örgüt militanlarına füze ile düzenlediği saldırıda 2 militan ölürken, 3 militan da yaralanmıştı. Daha sonra yaralanan militanlardan birinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Görgü tanıkları, bir helikopterin, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir gruba roket saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Saldırıyı doğrulayan İsrail Ordusu ise, söz konusu saldırının militanları hedef aldığını açıkladı. Saldırı, Hamas'ın, İsrail'in Gazze sınırındaki Sderot kentine roket saldırısı düzenlemesinin ardından geldi. Sderot'ta bir okulun yanına isabet eden roket, 1 İsrailli'nin yaralanmasına neden olmuştu.

Hastane yetkilileri, saldırıda yaralanan İsrailli'nin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Hamas'a bağlı gruplar, İsrail'in Cuma günü gerçekleştirdiği saldırıda 3'ü çocuk, 7 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından, İsrail'e misilleme yapılacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.