BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Hakan Fidan'a ölüm tehdidi

İsrail kaynaklı imaj zedeleme operasyonlarına maruz kalan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik itibarsızlaştırma yayınına yeni bir halka eklendi.

Abone ol

İsrail lobisi, Hakan Fidan'a karşı yaptığı karalama yayınında dozu kaçırdı. ABD'nin en güçlü Yahudi gazetesi "Sabah arabasında özel bir sürprizi hak eden varsa o da Hakan Fidan'dır" diye yazdı.

Daha önce Washington Times ve Wall Street Journal'da yayınlanan ve Fidan'a iftira atılan yazıların sonuncusu önceki gün Washington Post'ta çıkmıştı. Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Forumu sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e "one minute" çıkışını yaptığı panelin moderatörü olan gazeteci David İgnatius Fidan'a yönelik ağır ithamlarda bulunmuştu.

İRAN AJANI İFTİRALARI
MİT Müsteşarı Fidan'ın, 2012 yılında İsrail adına casusluk yapan İranlıların kimliklerini Tahran'a verdiği öne sürülen haberde, Amerikan yönetiminin bu iddialara prim vermediği ve Türkiye ile ilişkilerini olumlu mecrada sürdürmeye devam ettiği şeklindeki vurgu da dikkat çekti. Dün de ABD'nin Yahudi menşeili yayınlarından sınırı aşan bir çıkış geldi.

Jewish Press'de Yori Yanover imzası ile çıkan "Turkey Exposed 10 Israeli Agents in Iran" başlıklı makalede Hakan Fidan açıkça tehdit edildi. Yanover, Fidan'ın açık bir şekilde İran ajanı olduğunu dile getirirken İsrail istihbaratının da ABD'li meslektaşlarına verdiği raporda Fidan'dan "İran istihbaratının Ankara şubesi başkanı" diye bahsettiklerini iddia etti.

MOSSAD NAİF DAVRANMIŞ
Yanover yazısında "Amerikalılara göre, burada suçlanması gereken 50 yılık işbirliğinin ardından Türkiye'nin bunu yapmayacağını düşünmüş olan MOSSAD. Bu da demek oluyor ki, MOSSAD naif davranmış olabilir. Bir sabah arabasında özel bir sürprizi hak eden varsa o da Türkiye istihbarat şefi Hakan Fidan'dır" diyerek çirkin ve ucuz bir tehditte de bulundu. Yazının bu kısmı olmamakla beraber Yanover'in makalesinin bir bölümü dün Washington Post'un internet sitesinde de yayınlanırken makale bir anda uluslararası çapta büyük tepki aldı.

fidan.jpg

fi̇dan.jpg