BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'na twitter'dan mesaj yağdı

Bakan Davutoğlu, Kurban Bayramı için yurtdışına giden Türkler'in kendisine mesaj yağdırdığını söyledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'dan Kenya'ya Kurban yardımı götürmek için giden ekibin havalimanında bekletildiğini, sorunun kendisine Twitter'dan iletildiğini söyledi. Sorun çözülene kadar gözüne uyku girmediğini anlatan Davutoğlu, Twitter sayesinde vatandaşların kendisine doğrudan ulaştığını söyledi.

Bakan Davutoğlu, Beyşehir ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, Kerim Özkul, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

"TWİT ÇIKTI MERTLİK BOZULDU"

Bir anısını anlatan Bakan Davutoğlu, arefe günü Twitter hesabına Kenya'dan Bangladeş'ten mesajlar gönderildiğini söyledi. Bakan Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bir taraftan bayram heyecanı yaşarken, arefe günü twitime Kenya'dan havaalanından twit yolluyor, bir de Bangladeş'ten. Konyalıların da içinde olduğu hayırseverler oraya kurban kesmeye gitmişler. Havaalanında biraz fazla beklemişler. Sayın bakanım bizi burada bekletiyorlar çözüm bulun. Bu twit çıktı artık mertlik bozuldu. Yani biraz bekle falan yok. 
 
Doğrudan ulaşıyor ve diyor ki; bizi burada bekletiyorlar çözüm bulun. Büyükelçilerimizi arattım, dedim hemen... Bunlar madem ki o kardeşlerim Konya'dan çıkmışlar ve oradaki mazlumlara, masumlara, açlara, mağdurlara Konyalıların el emeği helal zekatlarını, rızıklarını götürüyorlar, onlara engel olmamak lazım. Ve onlar havaalanından geçene kadar da uyumadım, gözüme uyku girmedi. Mesaj geldi yine twitterden. Evet elhamdülillah geçtik, girdik diye. Ondan sora vazife tamam dedim."