BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  POLİTİKA

Sezer'in kızları Meclis'e geliyor!

Ahmet Necdet Sezer'in iki kızının işten çıkartılması olay çıkardı!

Abone ol
Ahmet Necdet Sezer'in kızlarının çalıştığı Eximbank'tan çıkartılması Meclis'in gündemine geliyor. CHP'li Umut Oran, "ticari sık" gerekçesiyle bilgi verilmemesini Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e şikayet ederken, konuyu Meclis'in gündemine getiriceğini açıkladı.

Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın önergeyi 8 ay makamında tutulduktan sonra Meclis’e yanıt göndermesini eleştirerek, “Bakanlık ticari sır gerekçesine sığınıyor ama banka genel müdürünün önergeyi verdiğim günün akşamında basına konuşarak aktardığı kimi bilgiler dahi önergeye yanıt olarak gönderilmedi” dedi.
 
CHP’li Oran, Eximbank ile ilgili gelişmeyi 18 Aralık 2012 tarihinde Babacan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi olarak sundu. Babacan’ın 30 Eylül’de imzaladığı yanıtta ise Eximbank’ın önergeye yazdığı yanıtın 23 Ocak 2013’te Babacan’ın ofisinde 259 no’lu gelen evrak olarak kaydedildiği görüldü.
 
BANKANIN İDDİASI
 
Babacan’ın aktardığı bilgi notunda yanıt olarak “İstanbul’da binanın ekonomik verimliliği nedeniyle kiralama yoluna gidildiği, ücret sisteminin hakkaniyete uygun olduğu, taşınmayı kabul etmeyenlerin iş akitlerinin geçerli nedenlerle feshedildiği” belirtildi.
 
Sezer’in kızlarının iş akitlerinin feshedilmesiyle ilgili sorulara ise “ticari sır-banka sırrı” gerekçesiyle hiç değinilmedi. Oran ise şunları söyledi:
 
AJANSA SÖYLEDİ, MECLİS’E GÖNDERMEDİ

“Türk Eximbank Genel Müdürün’ün önergeyi verdiğim gün olan 18 Aralık 2012 tarihinde alelacele Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalar saat 17:06’da servis edilmişti. Ve haberde Eximbank Genel Müdürü, 10. Cumhurbaşkanımızın kızlarının iş akitlerini feshettiğini, Ankara Bölge Müdürlüğü’nde 56 personel bıraktıklarını, aylık 90 bin dolar bedelle –ki sanırım stopaj hariç bedeldir bu- İstanbul’daki binanın kiralandığını, Ankara’daki lojman tadilatı için 35 bin lira harcadıklarını, dizel motorlu yeni makam araçları aldıklarını açıklamıştı. Şimdi ortada basına verdiği bilgiyi dahi TBMM’den gizleyen bir kamu idaresi söz konusu. Bu durum TBMM’nin saygınlığının geldiği noktayı göstermektedir ve umarım TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in ilgisini çekecektir. Ben de bu durumu düzeltmek adına önergeyi yeniden vereceğim.”