BIST 10.511
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.477,08
HABER /  DÜNYA

İsrailden Gazzeye füze

İsrail, akşam saatlerinde Gazze'ye ardarda 2 füze saldırısı düzenledi.

Abone ol

İsrail, akşam saatlerinde Gazze'ye ardarda 2 füze saldırısı düzenledi. İlk belirlemelere göre, bir araçtaki 2 kişi yaşamını yitirdi.
    
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Bureyc kampı yakınlarında, Selahaddin Caddesi girişi üzerinde hareket halindeki bir araca füze saldırısı düzenledi. Saldırıda, araçta bulunan 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı belirlendi.
    
Araçta ölenlerin cesetlerinin parçalar halinde, Deir El Balah'taki El Aksa Hastanesi'ne getirildiği, bu nedenle henüz kimliklerin belirlenemediği bildirildi.
    
El Bureyc'deki saldırının hemen dakikalar sonrası, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a da bir füze saldırısı düzenlendiği öğrenildi. Ancak ölen veya yaralanan olup olmadığı henüz belirlenmedi.
    
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise Gazze'de dün 18 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı Zeytun mahallesindeki operasyon sonrası, Gazze Şeridi'ndeki militanlarca onlarca Kassam roketinin fırlatılmasının ardından, Gazze Şeridi'ne askeri operasyonlarını genişleteceklerini söyledi.
    
İKT GENEL SEKRETERİ İHSANOĞLU'DAN KINAMA
  
   
İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da İsrail'in, onlarca kişinin ölümüne ya da yaralanmasına neden olan ve devam eden Gazze saldırılarını şiddetle kınadı.
    
Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre İhsanoğlu, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslarası kuruluşları, uluslararası toplumu, Filistin halkına yönelik saldırıların durdurulması amacıyla, derhal müdahaleye çağırdı.