BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Kürtler AZINLIK değil

Erdoğan Madrid'te konuştu. Kürtlerin azınlık olduğuyla ilgili bir soruya tepki gösterdi;

Abone ol

Medeniyetler İttifakı toplantısı için İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Nueva Economia Forumu"nun ardından bir basın toplantısı düzenledi.

'Kürtlerin azınlık olduğu'yla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Bu çok yanlış bir soru" diyerek tepki gösterdi.

KÜRTLER ASLİ UNSURDUR

Erdoğan, "Kürtler asli unsurdur, azınlık statüsünü kabul etmezler. Devletin en üst kademelerinde yer aldılar. Türkiye'nin üniter yapısı üzerinde hesabı olanların gayretlerine prim vermeyiz" dedi.

PKK İSTİSMAR ETMEKTEDİR

Başbakan, "Terör örgütü PKK, benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar etmektedir. PKK'nın gayreti de buradan kaynaklanır. PKK'nın Kürtlere kazandırdığı hiçbirşey yoktur, olamaz da" diye konuştu.

Erdoğan, "Etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik bizde yasaktır. Tüm etnik unsurlar bizim için saygındır, hepsine aynı mesafedeyiz. Üniter yapımıza söz söyletmeyiz" ifadesini kullandı.

KÜRT VATANDAŞLARIM BENDEN FARKLI DEĞİL

Başbakan, "Kürtler 'Azınlık olur musunuz?' diyenleri tekme tokat kovalar. Benim Kürt kökenli vatandaşlarım Türkiye'de başbakan da olmuştur, bakan da olmuştur, milletvekili de olmuştur. Yargının en üst kademelerinde de görev yapmıştır. Daha ne olacak? Kürt kökenli vatandaşlarım benden farklı değil. Aynı statüye sahibiz" dedi.

AYRIMCILIK YOK

Kürtlerin Türkiye'nin her bölgesinde yaşadığını, ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu'da bulunduklarının altını çizen Erdoğan, "O bölgeden AK Parti'nin birinci çıkması önemlidir. Demek ki bütünleşmişiz. Ayrımcılık yok" diye konuştu.