BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail uçakları Hamas'ı vurdu!

İsrail ordusu, Gazze tarafından roket atıldığı iddiasıyla Beyt Lahiya beldesindeki Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'na ait askeri sahalara hava saldırısı düzenledi.

Abone ol

Saldırılar sonucunda ölen ya da yaralanan olmadı. Hedef alınan Kassam Tugayları'na ait askeri saha çevresindeki evlerde hasar meydana geldi. İsrail uçakları saldırı sonrası bölgede alçak uçuşlara devam etti.

‘Saldırıya karşılık’

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, 6 Haziran Cuma günü Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine roket atıldığını söylemişti. İsrail saldırısı, bu gerekçeyle düzenlendi. Ordu ayrıca askeri tatbikat hazırlıklarına başladıklarını duyurdu.

Ancak pazar günü saldırıyı Gazze'deki 'Şehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis' adlı örgüt üstlendi. Örgüt, saldırıyı "İsrail ve Hamas hapishanelerinde tutulan örgüt arkadaşlarına adadıklarını" söyledi.

En son saldırı 26 Mayıs'taydı

İsrail ordu radyosu da Gazze'den İsrail'in güneyinde yer alan Hof Aşkelon yerleşim bölgesine roket atıldığını, boş araziye düşen roketin can ve mal kaybına neden olmadığını bildirmişti.

İsrail, 26 Mayıs'ta da Gazze Şeridi'nden ülkenin güneyine roket atıldığını iddia etmiş ve savaş uçaklarıyla Refah ve Han Yunus kentleri ile Beyt Lahiye beldesine hava saldırıları düzenlemişti.

Gazze sınır kapıları kapatıldı

İsrail, Gazze Şeridi'ne açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapılarını kapattı.

İsrail Ordu Sözcüsü Ovijaa Adraei, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Son günlerde Gazze Şeridi'nden roket atılmasının ardından, Savunma Bakanı Moşe Yalon'un kararıyla Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapıları acil insani durumlar haricinde kapatılmıştır” dedi.