BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Partili vekil ile görevliler arasında kavga

Sandık başlarında rakip parti mensupları arasında çıkan kavgalarda Şanlıurfa'da 15 kişi yaralandı. Malatya ve Van'da ise AK Parti ile diğer partilerin müşahitleri arasında tartışma yaşandı.

Abone ol

MALATYA 'da AK Parti Malatya Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Şahin ile 1247 nolu sandık görevlileri arasında tartışma çıktı.

Mustafa Şahin, 07.45 sıralarında Malatya Gazi İlkokulu'nu gezerken, 1247 nolu sandığa geldi. İddiaya göre, 1247 nolu sandığa Ak Parti'den hem asil hem de yedek listede olan isimlerin gelmemesi nedeniyle dışarından birisinin sandıkta görevlendirilmesi istendi. Sandık görevlisi ise mevcutta 4 kişinin olduğundan dolayı buna ihtiyaç olmadığını ve görevlendirilmek istenen kişinin yedek listede isminin yer almadığını savundu. Bunun üzerine AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ile sandık görevlisi arasında tartışma yaşandı.

25544_670x371.jpg

"SİZE SÖZ DÜŞMEZ"

Milletvekili Adayı Şahin, 'Size söz düşmez muhatabım değilsiniz" dedi.

Sandık görevlisi de, "Siz de benim muhatabım değilsiniz" dedi. Şahin, "Edepli olun" deyince, sandık görevlisi de, "Ben gayet terbiyeliyim, siz terbiyesizlik yapıyorsunuz" dedi. Şahin, bunun üzerine elini havaya kaldırınca tartışma kavgaya dönüştü. Araya sandık görevlileri ile polislerin girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Yaşanan olay saniye saniye bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi.

ŞANLIURFA'DA 15 KİŞİ YARALANDI

Merkez Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Uğurlu ile Yeniköy Mahallesi’nde oy kullanılan okulları ziyarete giden HDP’li grup engellendi. Bunun üzerine çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve taraflar birbirine taş, sopa, bıçak ve tüfeklerle saldırdı. Havaya da ateş açılan kavgaya engel olmaya çalışan jandarmalar yetersiz kalınca bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Yaşananları görüntüleyen bir kameramanın da dövülerek kafasının kırıldığı ve bıçakla yaralandığı olaylar, takviye ekiplerin müdahalesiyle sonlandırıldı. Çıkan olaylarda yaralanan 15 kişi ambulans ve otomobillerle kentteki hastanelere götürüldü. Yaşanan gerginliğin sürmemesi için her iki mahallede polis ve jandarma zırhlı araçlarla önlemlerini artırdı. 

sanliurfa-671.jpg

VAN'DA AK PARTİLİ MÜŞAHİTLERE TEHDİT

AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, yaptığı açıklamada, 25. Dönem milletvekili genel seçimi öncesinde AK Parti olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını seçimlere odaklandıklarını söyledi.

Seçmenin, sandığa giderek oyunu kullanmasını bekledikleri bir zaman diliminde, demokrasiye sığmayan tehdit ve baskılarla karşılaştıklarını vurgulayan Kayatürk, özellikle sandık görevlileri ve müşahitlere yönelik tehditler nedeniyle çok sayıda müşahidin görevinden istifa ettirildiğini belirtti.

"GÖREVLİLERİMİZ BİR SÜREDİR TEHDİT EDİLİYOR"

Kayatürk, Van genelinde 3 bin dolayında sandık bulunduğunu ve seçim günü bu sandıklarda görev alacak kişilerin önceden belirlendiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Özellikle kırsal kesimlerde, Başkale, Çatak, Özalp gibi ilçelerimizdeki ve kent merkezindeki görevlilerimiz bir süredir tehdit ediliyor ve istifaya zorlanıyordu. Biz bu kişilerin yerine yenilerini görevlendirdikten sonra ertesi gün tekrar eksiklik olduğunu görüyoruz. Müşahitlerimizle telefonla ya da yüz yüze görüşen HDP'liler tehdit ettikleri müşahitleri istifaya zorluyorlar. Sandık görevlilerinden de istifa edenler oldu. Bunların yerine başka birini maalesef yazamıyoruz. Bu nedenle o kişilerin yerine müşahitler görev alacak. Sabah yine tehdit ve baskılar nedeniyle eksiklikler olabilir ama umarım ciddi bir eksiklikle karşılaşmayız."

DAHA ÖNCEDE TEHDİT EDİLMİŞ

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da daha önceki seçimlerde de müşahitlerinin tehdit edildiğini ve bu nedenle sandıklarda görev almadığını bildirerek, bu seçimde tehdit ve baskının artıp şiddete dönüştüğünü ifade etti.

Tüm baskı ve tehditlere rağmen iyi bir kampanya dönemi yürüterek seçime hazır olduklarını dile getiren Soğanda, şöyle devam etti:

"Tehditler halen devam ediyor. Bu gece dahi bazı arkadaşlarımız HDP'liler tarafından tehdit edilerek şiddete maruz kaldılar. Seçimlerde gerek mobil ekiplerimizle gerekse devletimizin aldığı güvenlik önlemleri ile sandıklara sahip çıkacağız."

SEÇİM SONUÇLARI SON DURUMU HDP VE AK PARTİ OY ORANI

SON SEÇİM SONUÇLARI İL İL 2015