BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
HABER /  DÜNYA

İsrail gazetesinden şok iddia! Mısır Türkiye'ye karşı...

İsrail haber ajansı Haaretz'den şok iddia...Haaretz Gazetesi Mısır'ın İsrail'den Gazze'de Türkiye'ye imtiyaz verilmemesi noktasında talepte bulunduğunu açıkladı.

Abone ol

İsrail haber ajansı Haaretz' göre Mısır, İsrail’den Gazze’de Türkiye’ye imtiyaz verilmemesini istediği ortaya çıktı.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesine göre, Mısır hükümeti, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için yürütülen görüşmeler hakkında İsrail’den bilgi istedi. Gazeteye konuşan üst düzey İsrailli yetkililere göre Mısır, “Türkiye’ye Gazze Şeridi’nde bir rol verilmesi konusundaki çekincelerini” iletti.

İLİŞKİLER NORMALLEŞECEK Mİ?

İsrail’in Kahire Büyükelçisi Haim Koren’le görüşen Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, basında çıkan haberleri hatırlatarak Türkiye ve İsrail’in ilişkilerinin gerçekten de normalleşmeye yakın olup olmadığını sordu.

MISIR TÜRKİYE'YE KARŞI ÇIKIYOR

Mısır, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Türkiye’ye herhangi bir imtiyaz verilmesine karşı çıktığını iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, İsrail’le yapılan müzakerinin parçası olarak Türkiye’nin Gazze Şeridi’ne elektrik ve inşaat malzemeleri içeren yardım gemileri göndermek istediğini söylemişti.

TÜRKİYE VE MISIR KRİZİ SÜRECİ ZORLAŞTIRIYOR

Haaretz’e konuşan İsrailli bir yetkili, Kahire ve Ankara arasındaki krizin, Türkiye ile normalleşme sürecini zorlaştırdığını söyledi.

TÜRKİYE'YE VERİLECEK İMTİYAZ İLİŞKİLERİ BOZAR  KAYGISI

Yetkili’ye göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de Türkiye’ye verilecek herhangi bir imtiyazın, İsrail’in Mısır’la olan stratejik ilişkisine zarar vereceğinden endişeli. Yetkili ayrıca, İsrailli üst düzey yetkililerin Türkiye ve Mısır arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığını, ancak şu ana kadar bir faydasını göremediklerini söyledi.

İSRAİLLİ SÖZCÜ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Mısırlı yetkililerle yapılan görüşmeyi doğruladı. Nahshon, “Mısırla görüşmelerimiz çerçevesinde Türkiye ile ilgili konuşmalar da var. Mısır, konuların nerede durduğunu bilmek istedi” dedi.

ANKARA DARBECİ SİSİ'YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ankara, Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin, şu anki Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi liderliğindeki Ordu tarafından darbeyle görevden alınmasına sert tepki göstermişti. Mısır, 2013’te Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı ‘istenmeyen adam’ ilan etmişti. Sisi, Hamas’ı Gazze’den Mısır’a saldırı düzenlemekle suçluyor.