BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sisi, Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye mi gelecek?

Mısır basınında son günlerde Sisi'nin, Türkiye'de yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısına katılıp katılmayacağı tartışılıyor.

Abone ol

Vatan Gazetesi'nde "Sisi, Nisan ayındaTürkiye'de düzenlenecek olan İslam Konferansı'na katılacak mı?" başlıklı bir yazı yayınlandı.

Yazıda protokol gereği Sisi'nin İİT dönem başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etmek için Türkiye'ye gitmesi gerektiğine işaret edildi.

PROTOKOL GEREĞİ DAVET EDİLMELİ

Gazetede görüşlerine yer verilen Mısır'ın solcu yazarlarından Abdullah Sinavi, Sisi'nin Türkiye ziyaretini engelleyecek herhangi bir durum olmadığını ve Erdoğan'ın da uluslararası protokol çerçevesinde Sisi'yi davet etmesinin beklendiğini söyledi.

SİSİ NEDEN TOPLANTIYA KATILMALI?

"Suriye ve Yemen dosyaları zirvenin en önemli meseleleri arasında olacaktır. Ayrıca son dönemde yaşanan Suudi Arabistan-İran krizi de masaya yatırılacaktır. Bu nedenle Türkiye'deki zirveye katılım son derece önem arz etmektedir."

TÜRKİYE'YE GİTMEYİ KABUL EDER

Siyaset bilimci Tarık Fehmi de "Mısır bakımından Sisi'nin Türkiye ziyaretini engelleyen hiçbir şey yoktur. Sisi, Türkiye'ye gitmeyi kabul edecektir. Bu ziyaret Türkiye ile uzlaşma olarak değil, uluslararası bir toplantıya katılım şeklinde okunmalıdır. Top Türkiye'dedir" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE ZİYARETİNİN YERİ YAPILIYOR

Mısriyyun Gazetesi de "Mısır medyası Sisi'nin Türkiye ziyaretinin yolunu yapıyor" başlıklı bir haber yaptı. Haberde, Mısır medyasının Sisi'nin Türkiye ziyareti ve Sisi'nin Erdoğan ile görüşme ihtimali çerçevesinde ülke kamuoyunu hazırlamayı hedeflediği belirtildi. Haberde ayrıca, "Türkiye ve Suudi Arabistan arasında kurulacak olan üst düzey stratejik işbirliği konseyine Kahire'nin de dahil edilmesi çağrıları yapılıyor" denildi.