BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  DÜNYA

İsrail elçiliklerine ikiz saldırı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Hindistan ve Gürcistan'daki büyükelçiliklerinin bombalı saldırıların hedefi olduğunu açıkladı

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki saldırıda bombanın patladığı belirtildi.

Ölü ve yaralı hakkında bilg verilmedi.Bakanlığın açıklamasında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki bombanın ise etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

İsrail gazetesi Haaretz ise, internet sayfasındaki haberinde Yeni Delhi'deki saldırıda bir İsrailli diplomatın aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaralandığını belirtti.

Hındistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da Yeni Delhi'de bir araca düzenlenen bombalı saldırıda bir kadının yaralandığı vurgulandı.İsrail diplomatlara saldırının, Suriye'nin başkenti Şam'da 2008 yılında bir suikast sonucu öldürülen Hizbullah lideri İmad Mugniye'nin ölüm yıldönümünden dört gün sonraya denk gelmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl İmad Mugniye'nin 3. ölüm yıldönümünde İsrail elçiliklerine bombalı saldırı düzenleneceği tehditleri yapılmıştı.

İRAN'I SUÇLADI

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de İsrailli bir diplomatın aracında patlama meydana geldi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu saldırıyla ilgili İran'ı suçladı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bugün Hindistan ve Gürcistan'da İsrailli diplomatların hedef alındığı saldırıların arkasında İran olduğunu iddia etti. Gürcistan'da bir diplomatın aracına yerleştirilen bomba şoför tarafından bulunarak etkisiz hale getirilmişti. Ancak Hindistan'da ise diplomatik plakalı araçtaki bomba patlamış ve iki kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan birinin şoför diğerinin ise bir diplomatın eşi olduğu belirtilmişti.

Polis, bombayı yapıştıran motosikletliyi arıyor

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de İsrail büyükelçiliğine ait bir otomobilde meydana gelen patlamanın ardından polis, araca bombayı yapıştırdığından şüphelenilen bir motosikletliyi arıyor.

Polis komiseri B.K. Gupta, "Bir görgü tanığı, motosikletli bir kişinin otomobilin arkasına bir tür patlayıcı yapıştırdığını gördüğünü anlattı" diyerek, bu zanlıyı aradıklarını söyledi.

Saldırıda, 42 yaşında bir diplomat ile 3 Hintlinin hafif yaralandığını belirten Gupta, hastaneye kaldırılan diplomatın bilincinin açık olduğunu kaydetti.

Hintli emniyet yetkilisi, "Kadın diplomatın bilinci açık, durumunun iyi olduğunu düşünüyoruz" diyerek, bu diplomatın İsrail büyükelçiliği savunma ataşesinin eşi olduğunu belirtti.