BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

MİT'in tepesindeki isim aslında bir 'zenci'

Taraf yazarı Namık Çınar'dan Hakan Fidan ve MİT olayına muhteşem bir analiz geldi.

Abone ol

Gazeteciler.com'un haberine göre Taraf yazarı Namık Çandar, MİT'in tepesindek isim Hakan Fidan'a ilgili ilginç bir analize imza attı.

Hedefteki isim MİT Müsteşarı Hakan Fidan neden istenmiyor? Ya da şöyle soralım Fidan'ı istemeyenler kimler?
Sadece cemaat mi?
Emniyet mi? Yargı mı?

Taraf yazarı Namık Çınar ortaya harika bir derin MİT profili koymuş. MİT'in kadim yapısının da Fidan'a "zenci" muamelesi yaptığını ve kapılarını hiç bir zaman ona açmadığını vurgulamış.

Demiş ki;
"Kendisine muhtar bile olamaz" denilen Başbakan Erdoğan onu boşyere o koltuğa seçmedi.

MİT'İN TEPESİNDEKİ ZENCİ

İşte günün satırları;

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, o koltuğa oturduğu ilk günden beri, ortodoks generallerin şıklattığı bir parmakla, tüm oligarşik yapı tarafından dışlanmış olduğu neredeyse görülmemektedir. O genç adamın etinde o soğuk damga varken, biraz zor durur orada, bana kalırsa. Çünkü buraların statükocu sivil-asker bürokrasisi ve aynı zamanda daha içine nüfuz edilememiş olan MİT'in kadim yapısı, henüz başlarındaki "zenci"yi içlerine sindirecek kadar tekâmül etmemişlerdir.

O HEP ASTSUBAY OLARAK KALACAK

Zira MİT Müsteşarı, egemenlerin sınıfsallıkları bakımından her zaman için bir astsubaydır ve daima öyle kalacaktır. O ne Harp Okulu, ne Harp Akademisi, Ne Silahlı Kuvvetler ve ne de Milli Güvenlik Akademilerini görmüş birisidir.

ASLA GÖZLERİNE GİREMEZ

O yüzden, MİT Müsteşarı, "Amerika'da Maryland Üniversitesi'nde Siyaset ve Yönetim Bilimi" okusa ve"Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora" yaparak kendisini en üst düzeyde yetiştirmiş olsa bile, militarizm açısından hiçbir şey değişmeyecek, çıkmayan bir mürekkep lekesi gibi en önde duran astsubaylığından kurtulamayacak, "gök kubbeyi alıp da, tavan diye çatsa başlarına/ yedi kandilli Süreyya'yı uzatsa oradan", gene de yaranıp gözlerine giremeyecektir; o ortodoks generallerin, üst siyaset bürokrasisinin ve kendisine kapılarını yirmi aydır gönülden açtıklarına asla inanmayacağım MİT hiyerarşisinin.

Kendisine, "muhtar bile olamaz" denen Erdoğan, boşuna seçmedi, onu oraya.